Видео надзор на ханским раскрсницама

На најфреквентнијим раскрсницама у Владичином Хану у наредних месец дана биће инсталиран видео надзор како би се повећала општа безбедност грађана и њихове имовине. У Полицијској станици у Владичином Хану биће смештен савремени информациони систем и софтвер уз помоћ којих ће службеници 24 сата дневно моћи да контролишу ситуацију.

Камере ће за почетак бити постављене у Светосавској и улици Николе Тесле на основу процене коју је начинио општински Одбор за безбедност. Све оно што се буде дешавало на тим саобраћајницама пратиће посебно обучени полицијски службеници уз помоћ савремене техничке опреме инсталиране у полицијској станици.

Средства у износу од 13 и по хиљада долара обезбеђена су у оквиру пројекта  “Безбеднији градови” који заједнички финансирају локална самоуправа и Уједињене нације и Програм Јачање капацитета за инклузивни локални развој у Јужној Србији.

У локалној самоуправи се надају да ће предузетим мерама спречити и крађу поклопаца са шахти, електричних каблова и многе друге негативне појаве. Најављено је да ће до краја године све школе, Предшколска установа и Спортски центар бити покривени видео надзором како би се повећала општа безбедност грађана.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 19 април 2012 17:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter