Трибина “Учешће јача права грађана” у Бујановцу

Верујемо да је за будућност Србије важно да грађани изађу на изборе и гласају размишљајући о снази свога гласа. Ово су на трибини у Бујановцу на тему “Учешће јача права грађана” истакли амбасадори ОЕБС_а и Европске Уније у Србији, Димитриос Кипреос и Венсан Дежер, као и америчка амбасадорка Мери Ворлик.

Амбасадори ОЕБС-а, Европске Уније у Србији, као и Америке оценили су да је Србија много учинила на просперитету својих грађана у будућности. За то је неопходно учешће грађана у демократским процесима, као што су избори.

Очигледно је да на свим нивоима власти политичари са југа Србије представљају људе са овог подруча. Сви људи Балкана виде своју будућност у Европској Унији. Ако желите да изградите такву будуђност морате да размишљате о себи у европским оквирима, изјавио је Димитриос Кипреос, шеф мисије ОЕБС-а у Србији.

До сада смо у преговорима гледали у прошлост, а сада морамо да гледамо напред, да убрзамо процесе и очекујемо да се сви грађани укључе у демократске процесе. На грађанима је да одлуче за кога ће да гласају, а ми ћемо са новом Владом и парламентом наставити да радимо. Мислим да смо врло близу почетка преговора о приступању Србије Европској Унији, али морам да подсетим да су приликом последњег проширења преговори трајали од 3 до 7 година, рекао је Венсан Дежер, амбасадор делегације ЕУ у Србији.

Верујемо да је важно да изађете на изборе. При томе не кријемо да снажно подржавамо будућност ове земље и региона у Европској Унији. Сједињене америчке државе раде са пратнерима у вашој Влади, на новим инвестицијама у овом региону. Да би се све то догодило учините све што можете да се ваш глас чује, рекла је Мери Ворлик, америчка амбасадорка у Србији.

На трибини је оцењено да је значајно сачувати досадашњи постигнути напредак и стабилност у Србији.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 април 2012 16:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter