Одштампајте ову страницу

Ко ће решити проблем "бука"

Бука у градовима није проблем од јуче. Са њом се суочавају све градске средине,трудећи се да законским мерама буку сведу на минимум.То у Врању, нажалост није случај. Сваки викенд за житеље Партизанске,Бранкове и околних  улица представља ход по мукама. Изгледа да ће тако и бити док се не заврши Пројекат акустичног зонирања града који је основни документ за предузимање казнених мера.На срећу,он улази у завршну фазу,па сви са правом очекују да ће убудуће мирно спавати.

Бука коју производе аутомобили и мотори, вика и галама, а понајвише гласна музика највећи су проблеми са којима се суочавају житељи ужег центра града, окружени бројним кафићима и дискотекама. Викендом нарочито, децибели прелазе све дозвољене границе па је спавање до раних јутарњих сати готово немогуће. Хтели смо да на лицу места проверимо ниво буке па смо у петак увече, нешто после 22 сата кренули са надлежнима који раде на акустичном зонирању града. Фонометар смо најпре поставили у приватном стану, а потом и на отвореном простору.

Борба са буком биће борба са ветрењачама до год се не заврши акустично зонирање града. Оно ће јасно показати на ком месту је дозвољено и у којим границама пуштање музике или рад појединих локала. Како ствари стоје за то ће требати још најмање месец дана. Овој теми биће посвећена емисија ''Град'' сутра увече од 21:05 на каналу Телевизије Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 јун 2012 12:08