Одштампајте ову страницу

Појачана контрола угоститељских објеката

Свега 10 посто власника угоститељских објеката не поштује одлуку о радном времену и то је сасвим довољно да се онима који живе у близини са доласком летње сезоне диже коса на глави. Најава да ће са распустом почети да раде и дискотеке, добра је вест за младе, али и сигурно повећан обим посла за комуналну полицију, и инспекцију.

Велика већина власника угоститељских објеката поштује градску одлуку и током летњих месеци музику пуста до 24 сата, са радним временом до један сат. Оних 10 посто који се тога не придржавају, плаћају казне. Код дискотека је другачије радно време, али и оне морају да се придржавају законских норми када је у питању музика.

Лепо време донесе и много летњих башти, али и такво заузеће јавних површина, да на појединим местима пешак мора да иде коловозом. У том делу комунална полиција нема надлежност, али када су у питању улични продавци они реагују. Ипак, и ту још увек има нерешених проблема.

Ових дана комунална полиција појачано контролише радно време угоститељских, трговачких и занатских радњи, али и пекарских. Koмунална инмспекција изрекла је 6 казни од чега 5 пекарским радњама, које су састајалишта  младих до ране зоре када се затворе кафићи. Казне се крећу и до 25 хиљада динара за ове радње.

Иако је радно време бензинских пумпи 24 сата, добро је што је забрањено точење алкохола младима.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 15 јун 2012 15:17