До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка

Увелико се ради на уређењу Блока пошта-банка. Након грубог хемијског чишћења, почело је постављање врата, јер се планира да у тржном делу, блок буде затворен. Истовремену се сређују инсталације, а почели су и молерски радови. Порука је свима који живе у колективном становању да се организују и среде своје окружење. Помоћ сигурно неће изостати, јер град према у инвестициону одржавање може да учествује са 50 посто средстава. Кадрови које гледате доказ су за све неверне Томе, да се након много година и неколико неуспешних покушаја Блок пошта-банка коначно сређује. Иницијатори целе приче Удружење стамбених заједница и град Врање који је суфинансијер одлучни су у намери да наш град добије Тржни центар какав заслужује. Еколошка катастрофа и ругло у центру града, најпре је грубо хемисјко очишћено. Уследило је поновно прљање.

"Не могу да разумем то. Омладина која је ту дошла и видела да се нешто покренуло не разумем зашто то ради. Ви сте управо тада снимали и позвали сте ме. Ми смо апеловали и могу рећи од онда, без обзира што блок још увек није затворен комплетно, одрађена су једна врата, нисмо наилазили ујутру на тако пуно ђубрета", каже председница Удружења докторка Наташа Стоиљковић.

На добру сарадњу смо наишли и са власницима локала и одржали заједнички састанак. Јављају се и донатори који желе да помогну, каже председница Удружења. Тржни део блока биће затворен и у току је постављање врата.

"Већ смо кренули са постављањем врата. На трећем спрату је већ затворено, на степеништу са спољне стране. Још двоја врата биће постављена у ходнику код банке и тренутно се постављају та врата. Централна врата са шеталишта се затварају, наредна ће бити на првом спрату споља и још једна на пролазу код банке и она ће се закључавати", каже градски већник Данијел Васиљевић.

Истовремено решена је сломљена цев на трећем спрата због које је ходник био константно под водом. Уређује се електрична инсталација и осветљење, а почели су и молерски радови. У једном делу је урушен и ивични део крова и то ће бити санирано. Још доста тога се планира, али ипак, како кажу актери ове приче, до краја године ће и новогодишња јелка бити постављена у тржном центру.   

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 04 децембар 2019 13:48

1 коментар

  • Pop
    Линк коментара Pop четвртак, 05 децембар 2019 21:38

    Ma to treba zatvoriti variola vera bas da vidim kako ce pod da ociste to ni bog ne moze tu stroku da opere.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Завршен јавни позив за мере енергетске ефикасности - Радио Телевизија Врање https://t.co/7ROlFcneJS via… https://t.co/RBkP0MK8KZ
Сајам запошљавања понудио 366 радних места - Радио Телевизија Врање https://t.co/C4KQGYGDGe via @tripplesworld https://t.co/8s5So52oeq
Средњошколци од понедељка по комбинованом моделу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Dgfgyl6zbU via @tripplesworld https://t.co/oz7itshnTa
Follow RTV Vranje on Twitter