Одштампајте ову страницу

Триста посто више пријава стиже Комуналној милицији

У почетку полако, привикавају се грађани на ситуацију какву до данас нису упознали. Након почетних проблема и неразумевања, где су и комунална милиција и саобраћајна полиција имале пуна посла, уводимо се у ред. Ванредно стање је специфична ситуација и тако се треба и понашати.Иначе, раде у две смене по 12 сати.

Тако су првих дана имали много посла, нарочито када је у питању радно време угоститељских и трговинских објеката. Трудили смо се да ових протеклих дана буду само опомене, већина поштује све мере.

Апелујем да и они који се не придржавају мера почну да се придржавају јер ћемо примењивати репресивније мере, каже начелник Комуналне милиције Ивица Ташковић.

Свакодневно стижу пријаве и повећање се мери између 200 и 300 посто, каже Ташковић. Пријављује се све и свашта, и за шта је надлежна комунална милиција и за шта није. Најчешће пријаве везане су за изолацију и доласке из иностранства. 

Пријаве које су биле по питању доласка комшија из иностранства  у 90 посто случајева су биле на месту. Можда је 10 посто било оних који су из страха пријављивали комшије, а онда приликом провере дођемо до информације да је тачно да је то лице дошло из иностраства, али не пре један или два дана него много раније, објашњава Ташковић.

У свакој ситуацију, па чак и у ванредном стању, треба се држати истине, јер ни за шта, страх није оправдање.

Полако се нормализује ситуација и у селима, након што је у неколико наврата било непоштовања полицијског часа. У неким селима су људи седели испред продавница и пили. Било је и кажњавања.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 31 март 2020 14:22

Сродни чланци