Одштампајте ову страницу

Свињац код Ћошке

Држање домаћих животиња у граду постаје све већи проблем. То загорчава живот многима, кидају се добри комшијски oдноси, пљуште и пријаве инспекцији сваког дана. Међутим, правог и трајног решења бар засад немa

..

Ћошка у Врању. Зеленгорска и Пастерова, две улице једна уз другу. Тако је било и са комшијама, док их није завадио свињац, који је тик испод прозора породице Марковић.

Пошто са комшијама није нашао заједнички језик, савио је табак и поднео пријаву градској инспекцији.

Због несавесног држања домаћих животиња у градским зонама 1 и 2, пријаве свакодневно пљуште на адресу ове инспекције. У овој години било их је 115. Само је десетак случајева дошло до судије за прекршаје, док највећи број грађана извршава решења инспекције. Објашњење је лако, казне се крећу од 2 и по до 35 хиљада динара, зависно од процене судија. Толико могу инспектори и судије. И поред таквих новчаних санкција многи суграђани немају намере да се одрекну чувања домаћих животиња, пре свега свиња, пернате живине, чак и коња. Где је излаз из тог зачараног круга. Кад већ не може другачије, можда у одузимању животиња, истиче начелник инспекцијских служби Врања Зоран Михајловић. Међутим, за то је потребно да постоји карантин ван града, где би се одузете животиње чувале под ветеринарским надзором 40 дана. То би било о трошку њихових власника, а онда би се по процени ветеринара oдлучивало о њиховој даљој судбини. То јесте улагање, али би трајно решило проблем. Ипак, на потезу су градске власти.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 август 2012 14:12