Одштампајте ову страницу

Извиђачи на пријему код заменице градоначелника

Заменица градоначелика Врања, Бојана Величков приредила је пријем за учеснике међународних кампова скаута, који се током овог месеца одржавају у селу Белишево и на Јовцу. Млади из више земаља пуни су речи хвале за југ Србије и дружење са вршњацима.

 

Овако је више од 60 извиђача из Француске, Шпаније, Ирске, Енглеске, Грчке, Јапана и Србије поздравило своје домаћине представнике градских власти. Пријем су приредили Бојана Величков, заменица градоначелника и Дарко Филиповић, члан Градског већа.

Осим дружења и редовних активности циљ ових међународних кампова извиђача, који се одржавају током августа у селу Белишево и крај Јовачког језера су и припреме за њихово формирање и уређење.

Скаути Антон Перера и Луси Бјутон из Француске, Кармен Родригез и Јаиме Мато из Шпаније и Саки Като из Јапана пуни су лепих утисака. Кажу да Србију и њен југ красе веома лепи пејзажи и пријатни, гостопримљиви и дружељубиви људи. Посетили су Београд, Гучу, Власину, Бесну Kобилу и околне планине и знаменитости. Веома су срећни што су овде. Не говоримо истим језиком, али се сви врло добро разумемо и дружимо, поручују извиђачи.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 16 август 2012 15:19