Ученици једва дочекали да се врате у клупе

Ученици су једва дочекали да се врате у клупе након вишемесечног одсуства. Настава се због епидемије вируса корона одвија у другачијим условима, уз појачане епидемиолошке мере и скраћено трајање часова. Наша екипа посетила је Економско – трговинску школу.

У овој врањској средњој школи спроводе се све препоручене мере, појачана су дежуртсва, ученици носе маске, поштује се дистанца али по речима директора Момета Андоновића то су ипак деца која јесу одговорна и могу их контролисати у школи али ван тих просторија је све на њима самима и родитељима.

„Примењују се све мере дезинфекције. Ученицима се стално понавља да морају примењивати превентивне мере. Првенствено због њих, окружења али и због њихових породица. Наша деца су у тим годинама када морају да повећају одговорност. Али лична хигијена потиче из домаћег васпитања. То је оно елементарно да би се сачувало здравље. Деца су јако послушна и ми смо задовољни", каже Андоновић.

Навео је да се преко 90 посто родитеља изјаснило да њихова деца похађају наставу у школи односно одлучило се за комбиновану наставу. Ђаци су подељени у групе, тако да у учионици не може бити више од 15 деце. Школа ради у две смене.

„Пракса је показала да је рад у школи ефикаснији. Жива реч је незаменљива. Имамо капацитете које смо искористили и направили добар распоред. Покривеност је, што се тиче наставе јако добра“.

Ученици су једва чекали да виде другаре из школе, али им је жао што неће ипак цео разред бити заједно на часовима.

„Навикавамо се полако на овакав принцип рада, зато што нам је на првом месту здраље. Професори су увек били наша подршка. Лакше је одговарати преко вибера мада нам је у школи боље. Али теже је савладати градиво он лине. Боље нам је у школи, шест месеци седења код куће је превише", кажу нам деца.

Физичко васпитање ће се одржавати, док временски услови дозвољавају, у школском дворишту. Након тога ће масксимално искористити капацитет школске хале која је велике површине, зато што је физичка активност веома битна за децу истакао је директор Економско – трговинске школе и додаo да ће практична настава, по профилима, бити распоређена по објектима са навише два до три ученика.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 03 септембар 2020 14:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Локална самоуправа определила још 3 милиона динара за Фонд за подстицај развоја пољопривреде - Радио Телевизија Вра… https://t.co/M5f9LZMMTz
Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Follow RTV Vranje on Twitter