У Змај Јовиној хаварија на канализационој мрежи због немара

У Змај Јовиној улици јутрос се догодила хаварија на мрежи. Дошло је до зачепљења канализационе мреже. Брзом интервенцијом екипа ЈП „Водовод“ квар је отклоњен, али забрињава оно што су нашли у канализацији од одеће, масних крпа, грађевинског материјала, до асфалта.

Из Водовода апелују на грађане да поведу рачуна о томе шта бацају у канализацију  како се овакви проблеми не би јављали и како не би долазило до још већих хаварија.

Екипе „Водовода“ су изашле на терен одмах чим је стигла пријава. Утврђено је да је дошло до зачепљења фекалне канализације.

Владимир Богдановић, извршни директор ЈП „Водовод“ каже да су екипе одмах интервенисале: "Очишћена је та деоница и шахта и извађено је много чврстог материјала. Ту су биле неке крпе, пуцвал, грађевински материјал, камење, јакне. Апеловао бих на грађане да поведу рачуна о начину коришћења фекалне канализације. Мрежа не служи за транспорт чврстог отпада, већ само употребљене воде. Таквим понашањем највише праве проблеме себи, али и нама".

Ово нису ретке ситуације, истиче Богдановић. Шта смо све налазили у канализацији, просто је невероватно. Лети, када је сушни период имамо највише интервенција

"Овде су били комадићи асфалта, цигле, камење и пуцвалт(кучина). Ти влакнасти материјали и крпе најчешће проузрокују озбиљна загушења. Такве хаварије проузрокују копање и скидање асфалта и замену целог поља инсталација", додаје он.

Период припреме огрева, такође је специфичан по сличним интервенцијама, каже Богдановић.

Богдановић апелује на људи који се снабдевају огревом да не истоварују дрва на инсталацијама Водовода, односно шахтама и вентилима. Тако нам праве додатне проблеме, јер не можемо брзо да интервенишемо када треба да затворимо неки вентил, а чак може доћи и до физичког оштећења опреме. Ако би могли да утичемо на то, било би корисно за све нас.

Дешава се да до загушења дође у ноћним сатима када екипе нису на терену, па се фекалије изливају све док се квар не санира. Грађани би требало да имају и то у виду када бацају чврст отпад у канализацију.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 14 септембар 2020 15:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Највећи Сајам запошавања до сада у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/bXVkLwXZ0c via @tripplesworld https://t.co/jBlqdyzN9y
У Врању дозвољена ванпијачна продаја - Радио Телевизија Врање https://t.co/nGBE4PhWwb via @tripplesworld https://t.co/mp6BARhUud
У част чувеном Врањанцу: Научна конференција посвећена Ђорђу Тасићу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/wGnQTPWop0
Follow RTV Vranje on Twitter