Радио Врању припало друго место на Интернационалном фестивалу репортаже и медија Истакнут

Радио Врање награђен 2. местом на 25. Интернационалном фестивалу репортаже и медија – ИНТЕРФЕР 2020. Прича Радио Врања под насловом Они су победили, освојила је срца и умове жирија. Књижевник и председник жирија Перо Зубац истакао да иза сваке репортаже мора да стоји срце и душа репортера.  

Признања и награде Интерфер Златна Ника додељена су у пет категорија данас у Београду: за ТВ репортажу, новинаску, радио фото и друштвено-одговорну репортажу.

Награда у Београду уручена је дугогодишњој уредници и новинарки наше медијске куће Љубици Здравковић Џонов. Она је, поздрављајући колеге рекла да, ова награда на 25. Интерферу под маскама, Радио Врању долази на 40. рођендан.

- Репортаже наше редакције увек су биле запажене широм Србије, али данас то има посебну драж. Велико хвала свима који препознају квалитет у локалним медијима. Ова награда је подстрек за све нас! Ова репортажа не би била тако симпатична и квалитетна да није било Марије, Тамаре, Лолице, Мионе, Зорана, Гоце, Милана и изнад свега главног и одговорног уредника Зорана Величковића који никада не одустаје од добре радијске репортаже, упркос нашим свакодневним обавезама. Да њих није било, ова награда данас не би била у мојим рукама, рекла је Љубица Здравковић Џонов.

Посебну захвалност Радио Врање дугује онима који су победили. А то су Милан, Марко, Слободан и Слађан - они су победили ковид 19 и са нама поделили страхове и надања. Ко зна коме ће све у неком моменту њихово искуство помоћи, рекла је уредница наше медијске куће на свечаној додели награда и додала:

- Ипак, један међу њима је најважнији. То је мали Лазар који је рођен жив и здрав, са антителима. Наша жеља је да живот заувек побеђује!

Дипломом ИНТЕРФЕР-а награђен је и наш колега из Радио телевизије Бујановац  Драган Миљковић за радијску репортажу Клин се клином избија,али Клиновац остаје.

Прошле године, нашој кући припала је друга награда у категорији Тв репортажа за емисију One men shou, а дипломом је награђена и радијска емисија Мост љубави. Пре три године, такође смо били најбољи и награђени за радијску репортажу Старо ми дајте.

  фото: Љубица Здравковић Џонов                                                          фото: Драган Миљковић 

Награде и признања 25. ИНТЕРФЕР-а 2020.

Ана Стаменковић, новинарка РТС-а, добитница је гран прија "Златна Ника" Интернационалног фестивала репортаже и медија – Интерфер за документарни филм „Дневник једног пролећа“.

Специјална награда жирија „Златна Ника“ за интернационалну репортажу припала је Стјуарту Ремзију, за репортажу „У црвеној зони“ (“Into the red zone” , Sky news).

У категорији ТВ репортажа “Златна Ника” отишла је у руке Јоване Ухрин,за емисију "Црвена зона” . Друго место припало је  Јелени Божовић, "Зима и лето господње” (РТС); треће Маји Обрадовић, "Лора" (ПРВА ТВ).

Дипломе за ТВ репортажу добили су Ђуро Свилар, “Обала Саве кроз Београд” (ТВ Нова С) и Вања Мијалков, “Повратак” (ТВ Пирот). Награда за најбољу селекцију ТВ репортажа: ПРВА ТВ

У категорији РАДИО репортажа “Златна Ника” припала је Николи Пејовићу за “Литије у Црној Гори” (Радио Светигора). Друго место деле Радио Врање и Радио Београд, односно Гордана Нешовић, "Украдено детињство",(Радио Београд) и Љубица Здравковић Џонов, "Они су победили" (Радио Врање). Треће место припало је Јасмини Дабић, за репортажу "Нема предаје” (Радио Нови Сад). Диплома за радио репортажу додељена је и нашем колеги Драгану Миљковићу за репортажу “Клин се клином избија, али Клиновац остаје” (Радио Бујановац).

У категорији НОВИНСКА репортажа “Златна Ника” отишла је у руке Јелене С. Спасић, "Цео један живот заврши у џаку” (Курир). Друго место припало је Јелени Ћосин за репортажу "Крваве кошуље"(Вечерње новости). Треће место заузела је Марина Миљковић Дабић, “Како је Његош постао Николина”( портал Круг). Дипломе за новинску репортажу: Стевица Рајчетић, “Прича о Карлосу” (Блиц); Александар Давинић, “Браћа као робови”(Политика).

За ФОТО репортажу “Златна Ника” додељена је Владимиру Шћекићу, “Не дамо светиње” (Црна Гора). Друго место Ана Паунковић, “Посета ковид болници”(Курир) , а треће место деле, Константин Новаковић, "Ромски дервиши“ и Ивица Веселинов, “Цена победе” (Спортски журнал). Дипломе за фото репортажу: Горан Шљивић, "Забава или мучење"; Ана Батрићевић, “Ресоцијализација у затвору”

Новинарка  Деа Ђурђевић (ТВ Пинк) је добила прву награду за друштвено одговорну репортажу, другу награду добио је Немања Станковић (ТВ Курир), а трећу награду Мирјана Милићевић (ТВ ГМ+).

Дипломе за друштвено одговорну репортажу добили су Љиљана Јанковић (ТВ Мост), новинари Би-Би-Сија на српском језику Слободан Маричић, Стефан Веселиновић и Катарина Стефановић и Маја Видовић Кукавица (Ју-Би-Нет). 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено недеља, 25 октобар 2020 19:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter