Усвојени нацрти одлука на Градском већу најважнији документи за развој града у 2021. Истакнут

Градско веће усвојило је на данашњој седници  нацрт одлуке о уређењу градског грађевинског земљишта за наредну годину ,чија је вредност за 31 одсто већа у односу на 2020. годину.

Градски већник за урбанизам Славољуб Стојменовић истакао је да  је овај програм веома амбициозан без обзира на све тешкоће везане за 2020. Вредан је  689 милиона 550 хиљада динара.Од тога је за уређење улица планирано 98 и по милиона динара за  јавно осветљење изградњу нове мреже и утрошак елелктричне енергије планиран је 91 милион 300 хиљада динара а за капиталне објекте 223 милиона динара.За изградњу путне и комуналне инфраструктуре у сеоским срединама у 2021. планирано је улагање око 80 милиона динара. 

Овакав  програм за 2020. у потпуности је реализован и са пуно оптимизма очекује се да тако буде и у наредној години. Као најзначајније за грађане већник Стојеменовић је издвојио неке од пројеката  који ће се реализовати у 2021.

Стојменовић је истакао да ће улица Боре Станковића бити дефинитивнозавршенна са изградњом моста и завршним слојем асфалта, а укупна вредност пројекта је 205 милиона динара. Са Путевима Србије биће урађене и улица Партизански пут као и кружни ток код Горње касарне.

Иначе програм обухвата и решавање имовинско правних односа у 50-ак улица у граду, као припрему за асфалтирање у 2022. Години. Градски већници усвојили су и нацрте одлука о  програмима јавних предузећа и установа.

Већница Данијела  Милосављевић истакла је да се ради о Урбанизму,Регионалном Центру за таленте,Библиотреци,Народном Универзитету,Спортској Хали и Туристичкој организацији. Значајна је одлука о повећању броја најбољих студената који ће бити награђени са по 20 хиљада динара.Стигло је 70 пријава а 65 студената испуњавају усове а пре свега то да им је просек оцена на студијама већи од 9,25.

Донете су и одлуке о измени оснивачких аката када је реч о ШАФ-у,Народном Универзитету и Регионалном центру за таленте.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 17 децембар 2020 15:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter