Проглашена ванредна ситуација на делу територија Врања због поплава

На седници Градског штаба за ванредне ситуациjе, коjом jе председавао командант др Слободан Миленковић, извршена jе анализа стања на подручjима угроженим од поплава и клизишта.

Константовано jе да jе водостаj на водама 1. и 2. реда и даље у  порасту и да прети опасност од даљих изливања, што може довести до даљег угрожавања стамбених обjеката у насељима са jедне и друге стране река Jужна Морава и Ветерница, као и њихових притока, путне инфраструктуре, пољопривредних површина, мостова и железничке пруге.  

У вези са тим, на основу предлога Градског штаба за ванредне ситуациjе, а у циљу спровођења оперативних мера на заштити од штетног деjства воде, градоначелник Миленковић, донео jе одлуку о проглашењу ванредне ситуациjе на делу териториjе града Врања и Градске општине Врањска Бања и то у следећим катастарским општинама: Давидовац, Ристовац, Павловац, Ратаjе 1, Доњи Нерадовац,Купининце, Доње Требешиње, Рибинце, Златокоп, Врање 1, Ћуковац, Топлац, Врање 2, Суви дол, Кумарево, Бресница, Врањска бања, Моштаница, Буjковац, Корбевац, Превалац, Паневље, Бунушевац, Содерце,  Дреновац, Добреjанце, Ушевце, Власе, Големо село, Лалинце, Миjовце.

На данашњем састанку Градског штаба за ванредне ситуациjе наложено jе да стручно-оперативни тим за праћење стања на терену услед обилних падавина, настави да редовно прати стање на терену и обавештава Градски штаб о неопходности предузимања активности на заштити од штетног деjства воде. Такође, донет jе закључак да Градско веће формира комисиjе за евидентирање штете на поплављеним подручjима и то: комисиjу за евидентирање штете на инфраструктури, на породично-стамбеним и другим обjектима и за евидентирање штете на пољопривредном земљишту. Задатак комисиjе jе да обиђе сва поплављена подручjа, да сачини записник о врсти, узроку, висини настале штете и о томе поднесе извештаj Градском штабу за ванреде ситуациjе и Градском већу.

Састанку Градског штаба за ванредне ситуациjе претходио jе сусрет градоначелника Миленковића са директором JВП ,,Србиjаводе’’ Гораном Пузовићем, са сарадницима. Том приликом градоначелник их jе упознао са стањем и предузетим мерама на ширем подручjу града  угрожено поплавама.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Из дана у дан све стабилнија епидемиолошка ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/e2ir7NTyDW via… https://t.co/4q4D9sk5Fd
Градоначелник: Паркови су огледало градова, нашим можемо да се поносимо - Радио Телевизија Врање… https://t.co/KSYTpUTLhh
Све мање оболелих и све више вакцинисаних - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZL0gDXFBBh via @tripplesworld https://t.co/4PSpK23cVR
Follow RTV Vranje on Twitter