Почела монтажа опреме у Постројењу за пречишћавање отпадних вода

У атару села Ћуковац за годину дана никао је капитални објека Постројење за пречишћавање отпадних вода. Пројекат реализују град Врање и Водовод уз подршку Министарства грађевине и Владе Србије. Рокови по уговору се поштују и поред непланираних проблема.

Имали смо проблема, због заражавања запослених ковидом, због ниских температура и поплава у непосредној близини градилишта, али успевамо да испратимо рокове по уговору и настављамо са радовима,  каже руководилац градилишта Слободан Јолдић.

-Монтажа машинске и електроопреме је у току, завршетак грађевинских радова такође, те се надам да ћемо у договореном року, до краја априла радове да приведемо крају. У мају месецу по нашем уговору, кренули би у пробни рад, доказивањем параметара и обуком особља из Водовода за рад, који ће преузети после нас ово постројење за даљи рад, каже Јолдић.

Рокови су испоштовани, раде професионалци и за мање од годину дана су изградили Постројење,  потврђује директор Водовода Горан Ђорђевић.  

-Треба да почне изградња саобраћајница, овде где је блато, партерно уређење саме локације и објекта. Упркос свим проблемима, заражавања, поплаве, на срећу, имали смо заштитни бедем, па нисмо претрпели већу штету, осим подземних вода, упркос свему. Они даноноћно раде и видљиви су резултати рада, каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

Врање је једно од првих градова у Србији које ће имати Постројење за пречишћавање отпадних вода, а пројекат је вредан 11,7 милиона евра и један је од највећих на југу Србије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 фебруар 2021 14:14

1 коментар

  • Ljiljana
    Линк коментара Ljiljana среда, 03 фебруар 2021 11:58

    A sta je sa zarazenom vodom u Aleksandrovackom jezeru? Gde je projekat?

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter