Има наде за кров над главом!

У настојању да реши егзистенцијалне проблеме неких наших суграђана, град је конкурисао код донатора за откуп сеоских домаћинстава и за набавку грађевинског материјала. Одговор би требало да стигне до краја месеца.

До крова над главом, многим нашим суграђанима није лако доћи. Прошло је време када су јака предузећа градила за своје запослене, када је било солидарне стамбене изградње. Сада у томе помаже град конкурисањем код донатора, али и делом својим учешћем.

"Требало би да се санирају 10 породице, на територји града. Обухват је трочлане и четворочлане породице. Ради се пре свега о куповини сеоских домаћинстава, а конкурисали смо и за набавку грађевинског материјала. Велики број наших корисника има своја породична домаћинства, али она су у лошем стању. Углавном је проблем кров и прокишњавање", каже већница Данијела Милосављевић.

И не ради се  само о социјално угроженим породицама, такве су само две породице,

Две су породице које имају особу са инвалидитетом, две ромске породице, млади који су изашли из система хранитељских породица. Уколико буде одобрен пројекат, биће објављен и јавни оглас. 

"Што се тиче породица особа са инвалидитетом немамо велики број.У предходном периоду велики број домицилног становништва је  решен  са становима код пете школе, где су приоритет имале породице особа са инвалидитетом. Већи проблем су социјално угрожене породице, које имају породично домаћинство на своје име, али објекти су стари, јер годинама није улагано, нису санирани и ту је већи проблем", истиче већница.

Акценат је на куповини сеоских домаћинстава, која су јефтинија, најчешће имају окућнице и омогућавају остваривање неких прихода од пољопривреде.

Већ до краја фебруара требало би да се знају први резултати, али без конкурисања ничему не можемо ни да се надамо, каже већница.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 04 фебруар 2021 15:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter