Град и Комрад за две године уложили милион евра у комуналну опрему

 За непуне две године град Врање и предузеће Комрад, уложили су милион евра,  у комуналну опрему, а то су камиони, чистилица, полуподземни контејнери. Набављен је још један камион, који ће стићи почетком јуна. У мају почиње и реализација пројекта за који је на рачун Комрада већ уплаћено 200.000. евра, а ради се о заједничком пројекту са Северном Македонијом.

Пројекат креће после првог маја и траје 15 месеци. Он у себи садржи активности на едукацији становништва по питању екологије, најпре најмлаћих, а онда и осталог становништво. Радиће се и пропагандно материјала, а добићемо и нове полуподземне контејнере.  

-Град Врање ће добити и 20 полуподземних контејнера. Тренутно имамо 30-так и још 20, приближавамо се цифри од 50. Биће набављене клупе, жардињере и ђубријере. Имаћемо озелењавање две зелене површине. Једна у Врању, а друга у Врањској Бањи. Планирано је и студисјко путовање у септембру у Словенију, да видимо како функционише њихов комунални систем, каже директор Комрада Зоран Димитријевић.

У оквиру овог пројекта треба да се уради и катастар дивљих депонија, а процењује се да их је на територији нашег града између 70 и 80. За многе од њих је неопходно и ангажовање механизације, за коју је Комрад у сарадњи са градом уложио у предходном периоду велика средства.    

 -Одговорно тврдим са ове позиције да су град и Комрад у непуне две године уложили милион евра. За нашу локалну самоуправу која је мала у поређењу са другим градовима, издвојити милион евра и уложити у комуналну опрему, а то је механизација, камиони, чистилица, полуподземни контејнери. Набавили смо још једна камион, који ће крајем маја, почетком јуна доћи. Купили смо га из сопстевних средстава. Имали смо састанак у Министарству животне средине, градоначелник је предводио делегацију и тамо смо аплицирали за средства. У оквиру зеленог програма посадили смо 350 стабала. Ја невидим да неко може после овога рећи да је милион евра мало, каже Димитријевић.

Привреда је страдала у време пандемије и не можемо очекивати да прилике у буџету буду, као пре короне. У ери пандемије Комрад није дозволио да се зараза прошири, иако су запослени на одржавању јавне хигијене посебно угрожени, истиче Димитријевић и наводи да се 50 посто запослених већ вакцинисало.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 април 2021 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Из дана у дан све стабилнија епидемиолошка ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/e2ir7NTyDW via… https://t.co/4q4D9sk5Fd
Градоначелник: Паркови су огледало градова, нашим можемо да се поносимо - Радио Телевизија Врање… https://t.co/KSYTpUTLhh
Све мање оболелих и све више вакцинисаних - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZL0gDXFBBh via @tripplesworld https://t.co/4PSpK23cVR
Follow RTV Vranje on Twitter