„Спид маратон“ – акција појачане контроле саобраћаја

У оквиру међународне акције појачане контроле брзине, која се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ, и саобраћајна полиција на српским путевима спроводи акцију „Спид маратон“.

У оквиру ове акције брзина кретања непрекидно се мери 24 сата, изјавила је Загорка Цветковић из Управе саобраћајне полиције, а преноси МУП Србије.

Она је навела да у склопу Спид маратона, саобраћајна полиција контролише брзину свим расположивим ручним радарима, радарима у системима видео-надзора и пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Акција појачане контроле саобраћаја, како је истакла, трајаће седам дана, а у прва два дана саобраћајна полиција открила је укупно 6.261 прекршајa прекорачења брзине и 1.939 других прекршаја.

Цветковићева наглашава да је неприлагођена брзина најчешћи узрок саобраћајних незгода са погинулим лицима, а да је последњих година број прекршаја прекорачења брзине у драматичном порасту.

Упркос свеобухватним контролама и великом броју откривених прекршаја, како је рекла, и даље велики број возача свакодневно угрожава и себе и друге учеснике у саобраћају прекорачујући дозвољену брзину кретања возила.

Она је навела да је циљ акције доследно санкционисање свих возача који буду затечени у прекорачењу брзине.

-Чак и мало повећање брзине драстично погоршава последице саобраћајне незгоде. Успори, сачувај живот - поручује Цветковићева.

 

Извор: МУП Србије

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter