Гласајте за један од три предлога

Град Врање добио је 20 хиљада евра од Владе Србије у склопу наградне игре „Узми рачун и победи“.

Врањанци су учешћем и бројем послатих фискалних рачуна и слипова успели да, заједно са још осам градова и општина у Србији, изборе најбољи пласман и буду награђени због тога.

Одабрана су три пројекта од јавног значаја у граду, у која ће поменута средства бити уложена, а грађани ће гласањем одабрати који ће то пројекат бити.

Гласање је почело и трајаће до 28.маја. Грађани предлозима пројекта могу дати 1, 2 или 3 гласа.

Важно је да се одлуче за реализацију пројекта који се њима лично највише допада.

 „Први предлог је мапа града, свима већ позната. Сви смо ми одрастали поред те мапе града и сада када је прекривена због заштите и због реконструкције, видим децу која уживају и играју се на том малом тргу, који је делом већ реновиран и изгледа одлично. Када се мапа буде завршила биће богатије и боље, а поред тога ћемо сачувати значај, традицију и историју. Други предлог је реконструкција спортског терена у насељу Чешаљ а трећи предлог, изградња мултифункционалног спортског терена у насељу Рашка“, истиче заменица градоначелника.

Грађани најлакше могу да гласају посетом сајту града. У поменутој вести која се односи на наградну игру, доступан је линк који ће их диретно одвести до места, односно портала за гласање.

Онај предлог који добије највећу подршку биће и реализован.

Јовић истиче и значај акције коју Влада Републике Србије и Министарство финансија спроводе већ неколико година кроз ову наградну игру, а то је смањење сиве економије.

„Ми сви зависимо од буџета, било да је реч о републичком или буџету локалне самоуправе. Ако је у обавези да фискални рачун изда апотека или велики трговински ланац, што не би и остали. Значи сви смо ми житељи ове републике и овог града и шта год да купујете и где год да купујете, тражите фискални рачун. То вам је прилика да можда дођете и до неке вредне награде“, објашњава заменица градоначелника".

Каже да су сва три пројекта од значаја за град и циљ руководства је да сви буду реализовани.

За један ће бити искоришћена поменута средства, а остали ће бити финансирани из буџета града.

Позива све грађане да се укључе у гласање и одлуче.

У међувремену пожељно је да наставе са прикупљањем фискалних рачуна и са новим кругом учешћа, јер је наградна игра опет актуелна.

„Захваљујући грађанима је град Врање добио то највише место и та средства која су нам на располагању.Нека они одлуче шта је то што је прво што ће се радити. Позивам их све да се одазову гласању", поручује Јовић.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено уторак, 18 мај 2021 16:30

1 коментар

  • Ivan
    Линк коментара Ivan уторак, 18 мај 2021 16:04

    Podelite te pare najsiromašnijoj deci po koji dinar. Inače kad se vi upustite u izgradnju, to traje to se mulja to je nekvalitetno o rokovima i da ne govorim.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter