Американци граде хотелски комплeкс у Врањској Бањи Истакнут

Мериот и Миленијум граде хотелски комплекс у Врањској Бањи

(Тањуг) - Kомпанија "Millennium Resorts" и америчка хотелска компанија "Marriott International" потписале су данас уговор о сарадњи о изградњи хотелског комплекса у Врањској Бањи.

Директор компаније "Милленниум Теам" Стојан Вујко је ракао да ће Миленијум уложити 90 милиона евра у тај пројекат, и да ће бити отворено 350 радних места. Он је рекао да се данас започиње сарадња са једном од водећих америчких компанија и да је потписивање уговора значајан корак у развоју економских односа Србије и САД. Нагласио је да је уговор за Миленијум тим велики пословни корак, који ће показати и спосбност и снагу те компаније и за сектор хотелијерства, будући да је до сада, како каже, позната као грађевинска компанија. Навео је да је пројекат изградње хотелског комплекса у Врањској Бањи важан и за развој самог тог краја.

Брнабић: Инвестиција Мериота оживљава југ централне Србије

Инвестиција "Мериота" и "Миленијум ризорта" у изградњу хотелског комплекса у Врањској Бањи за југ централне Србије значиће потпуно ново оживљавање, али и долазак нових инвеститора, посао за грађане, боље плате и бољи животни стандард, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је нагласила да је реч о највећем пројекту компаније "Мериот" на Балкану, као и највећа инвестиција у српски туризам у овом тренутку. "Оваква инвестиција значи много Србији, и то што је управо у Врањској Бањи. Значи за читав југ централне Србије, који смо се трудили да покренемо, ојачамо и оживимо у последњих неколико година", рекла је Брнабић на свечаности потписивања уговора тих компанија. Она је навела да је изузетно тешко довести пројекте у неке делове Србије, који су мало удаљени од Београда, и где нема много инвеститора, који та места не виде на мапи инвестиционих дестинација, иако то јесу. "Али, када доведете једну, долази друга, креће трећа инвестиција и тај крај почиње сам да се разивја. То је одрживи развој", рекла је Брнабић.

 Годфри:Пројекат у Врањској бањи важан и за Србију и за САД

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри рекао је да је пројекат изградње хотелког комплекса у Врањкој бањи у сарадњи компанија "Милленниум Ресортс" и америчке хотелске компаније "Марриотт Интернатионал" важан и за Србију и за САД не само у економском, него и у културном смислу. Он је на потписивању уговора између две компаније рекао да је ово прва свечаност поводом пословног подухвата којем присуствује од почетка пандмије корона вируса. Навео је да ће у Врањској Бањи бити саграђен један од најлепших хотелских комплекса у овом делу Европе.

Амбасадор је рекао да је више пута посетио Врање и околину и да је то један од најлепших делова Србије са богатом традицијом и великим потенцијалом, те да је краљ Петар Први био редовни гост Вранске бање која је значајан део српске културе и природних лепота.

"Надам се да је ово партнерство прво од оних који долазе и да ће ризорти привлачити посетиоце не само из Србије и региона него и из читавог света. Промоција развоја сектора угоститељства је јасан сигнал да се постпандемијска привреда опоравља и да су времена боља", каже Годфри.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 19 мај 2021 16:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter