Одштампајте ову страницу

На дневном реду Скупштине разрешење и именовање директора јавних предузећа

Председник Скупштине, Дејан Тричковић, сазвао је за четвртак, 10. јуна, 12. седницу локалног парламента, на којој ће бити разматрано близу 30 тачака.

Тачније, пред одборницима ће се наћи 28 тачака, а за сада нема предложених допуна дневног реда.

Седница ће се, након дужег времена, одржати у скупштинској сали с обзиром да се епидемиолошка ситуација смирује.

Одборници ће се, између осталог, изјаснити о Предлогу Одлуке о завршном рачуну буџета града за прошлу годину.

''Он се сваке године у овој периоду разматра, усваја и онда шаље Министарству финансија на сагласност. Оно што треба истаћи је да је завршни рачун у ствари извештај о начину трошења буџетског новца у 2020. години када је корона била на врхунцу своје снаге. Градски буџет је врло рационално и плански трошен и реализација је близу 99 посто", каже Дејан Тричковић, председник Скупштине.

На седници ће се разматрати и план рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2021. годину и Локални оперативни план одбране од поплава на територији града Врање за воде другог реда.

На дневном реду  наћи ће се и решења о отуђењу уз накнаду за новац неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини града, са неколико катастарских парцела са територије града Врања, и то су углавном парцеле око улице Иве Андрића и Будисава Шошкића.

Такође, разматраће се предлог решења о разрешењу са функције директора јавних предузећа Водовод и Нови дом и предлог решења о именовању вршиоца функције директора ових предузећа.

"Њима је истекао мандат. Мандатно имунитетска комисија која је овлашћена да утврђује предлоге и да их прослеђује Скупштини је заседала и упутила предлог Скупштини. Скупштина ће то разматрати. Кандидати су директори који су до недавно били у мандату, Горан Ђорђевић и Горан Петровић и верујем да ће Скупштина након разматрања изабрати вршиоце дужности којима мандат траје годину дана", додаје Тричковић.

Јула истиче и мандат директорима јавних установа, тако да ће то бити на дневном реду на некој од наредних седница.

И на овој седници биће разматране измене у школским одборима средњих школа на територији града.

Седница почиње у 9 сати уз директан пренос на каналу РТВ Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 08 јун 2021 14:00

Сродни чланци