Гужве на границама, наоружајте се стрпљењем

Гужве на границама! Као што се и претпостављало, другог викенда јула на пут су кренули домаћи туристи, као и путниици у транзиту, па је чекање на прелазак границе неизбежно.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције на граничном прелазу Прешево, задржавање на улазу, за путничка возила је 90 минута, на Хоргошу, за процедуру за аутомобиле, потребно је  60 минута, као и на  граничном прелазу Градина. На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања.

Не чека се и на наплатним рампама.

Као и претходних недеља саобраћај на граничном прелазу Прешево је појачан, посебно у преподневним сатима јер велики број грађана из Македоније долази у Србију на вакцинацију.

Зато се за улазак у земљу чека дуже од сат времена. Пошто је велики број туриста кренуо на летовање, има застоја и на изласку.  

Током ноћи границу је прешло око 12.500 путника. Отворено је по пет трака. Путницима из Србије препоручује се алтернативни прелаз Прохор Пчињски.

За последњих недељу дана гранични прелаз Прешево прошло је око 100.000 путника и 5.000 теретних возила.

На граничном прелaзу Градина највише је путника у транзиту који иду пут Турске. У претходном дану овај  прелаз је прошло готово 30.000 путника.

На Батровцима су забележена задржавања око пола сата. Око поднева колоне су примећене и на уласку у Црну Гору, на прелазу Гостун, као и на Хоргошу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter