Представљена апликација "Siuvs Mobile"

Члан Градског штаба за ванредне ситуације Немања Јовановић одржао је састанак са представницима јавних предузећа и установа, на којем је презентована апликација "Siuvs mobile"- Систем за интегрисано управљање ванредним ситуацијама и ризицима од катастрофа.

,,Град Врање део је пројекта Националног програма за управљање ризиком од елементарних непогода, који је водила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Ова апликација представља један од начина за брзо и ефикасно обавештавање грађана о активностима Градског штаба за ванредне ситуације, јавних и јавно комуналних предузећа и установа, као и о ванредним догађајима и упутствима за понашање у таквим ситуацијама.

Примера ради, помоћу ове апликације између осталог биће доступне информације о стању на путевима, прекидима у саобраћају, измени режима саобраћаја, о кваровима на водоводној мрежи и стању снабдевања становништва водом и електричном енергијом", рекао је Јовановић.

Апликација се преузима на ,,Гоогле плаy” продавници, а инсталирање је бесплатно.

Јовановић је такође додао да се на овај начин јачају капацитети локалне самоуправе у смислу правовременог и координисаног одговора на изазове у ванредним ситуацијама, што је од суштинског значаја за подизање степена безбедности и сигурности.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 јул 2021 18:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter