Руководство града: Нетачни наводи да се планира задуживање од 6 милиона евра

Поводом информациjа о томе да Град Врање наводно наставља да се задужуjе,  саопштењем се огласило руководство Града.

“Потпуно су нетачни наводи да Град Врање планира задуживање од 6 милиона евра код Комерциjалне банке, како би се “закрпиле рупе у буџету”.

Одлука о задуживању, коjа jе усвоjена на седници локалног парламента у износу од 100 милиона динара, одобрена jе од стране Министарства финансиjа.

Износ ће бити наменски искоришћен за финансирање инфраструктурних проjеката, попут вртића у насељу Рашка и изградње градских саобраћаjница, уз строгу контролу кретања кредитног задужења. Често се заборавља да jе актуелно руководство, у намери да стабилизуjе градске финансиjе, вратило дуговања у износу од скоро 700 милиона динара из периода до 2016. године. 

Чињеница jе да jе у овом тренутку буџет града стабилан, као и да се сва плаћања према повериоцима обављаjу на време.

Што се тиче тврдњи да се Град Врање наводно нашао на црноj листи Министарства енергетике и рударства, jер ниjе конкурисао одређеним проjектима, ради се, такође, о неистинама. 

Градско веће jе недавно расписало Jавни позив за учешће привредних субjеката у спровођењу мера енергетске санациjе, чиjи jе циљ управо унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергиjе у домаћинствима на териториjи града Врања.

Оваj проjекат jе подржан управо од стране Министарства рударства и енергетике у висини од 2.4 милиона, док jе Град Врање издвоjио 2.5 милиона динара. 

Надлежно министарство jе, такође, одобрило и средства у висини од 20 милиона динара за унапређење енергетске ефикасности вртића “Дечjа радост”, док jе за вртић у Врањскоj Бањи одобрено 11.5 милиона динара. 

Уговор о финансирању проjекта Граду Врању уручила jе управо министарка рударства и енергетике Зорана Михаjловић, што наjбоље показуjе какав jе однос локалне самоуправе и надлежног министарства”, наводи се у саопштењу руководства Града.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 20 јул 2021 11:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter