Одштампајте ову страницу

Почела реализација комуналног програма у сеоским месним заједницама

Представници локалне самоуправе обишли су радове на асфалтирању путева у сеоским месним заједницама. За реализацију комуналног програма у селима из буџета града издвојено је 30 милиона динара.

Асфалтирањем путева у Горњем Ристовцу и Вртогошу почела је реализација комуналног програма за 2021. годину на изради некатегорисаних путева у сеоским месним заједницама.

''У селу Ристовац ово је дужина пута од 529 метара, вредност радова износи 3 милиона 259 хиљада динара, док упоредо где смо радили у Вртогошу тамо је дужина пута 120 метара. Вредност радова у Горњем Вртогошу износи 1 милион 203 хиљаде динара, што значи да укупно ове две деонице износе 4 милиона 462 хиљаде динара без ПДВ-а,'' каже Саша Пешић, шеф инвестиционе службе.

У наредном периоду биће асфалтирани и путеви у селима Жапско, Александровац, Требешиње и Осатица.

''Асфалтирање овог пута у атару села Ристовац представља реализацију дела програма за уређење грађевинског земљишта на територији града Врања за 2021. и то у делу грађевинског земљишта које се односи на сеоске месне заједнице. У ову сврху опредељено је из буџета 30 милиона динара. Програм уређења грађевинског земљишта за 2021. годину обухвата уређење грађевинског земљишта на територији целог града Врања и опредељен је износ из буџета од 690 милиона динара, појашњава Миодраг Протић, већник за инфраструктуру.

У Ристовцу је у фази израда пројектно-техничке документације за бушење бунара у доњем делу села, чиме би се обезбедило 67 домаћинстава, или око 250 мештана који имају проблем са водоснабевањем, што показује да локална самоуправа мисли и на сеоске месне заједнице, каже председник Месне заједнице Ристовац.

''Дуго времена је ишчекивано да се реализује овај програм и напокон је локална самоуправа, на челу са нашим градоначелником почела реализацију програма и сви становници овог насеља су са одушевљењем прихватили асфалтирање. Овде има доста деце која свакодневно долазе у школу, тако да ће овај пут бити од великог значаја и за њих и за родитеље,'' каже Драган Томић, председник Месне заједнице.

Наставља се и са реализацијом комуналног програма у граду, а у наредном периоду у плану су радови на инвестиционом одржавању улица Виктора Бубња, Хиландарске, Коче Рацине и Мишарске.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 20 јул 2021 15:28