Двадесет екипа на хуманитарном турниру за помоћ Марку Станковићу

У организациjи Канцелариjе за младе града Врања и Magic in Current World отворен  је хуманитарни турнир у одбоjци на песку за помоћ Марку Станковићу из Големог Села са коjим се судбина сурово поиграла, те jе након jедне хируршке интервенциjе оболео од параплегиjе.

Хуманитарни турнир у одбојци на песку одржава се у току једног дана, а за учешће се пријавило двадесетак екипа које плаћају симболичну котизацију, чиме помажу Марку Станковићу из Големог Села.

Град је подржао ову акцију, а трудиће се да и на друге начине, као и до сада, пружи помоћ свим суграђанима којима је она неопходна.

''Важно је да мислимо о другима и да овако, сви заједно, колико год можемо помогнемо. Овом приликом позивам и наша јавна предузећа и фирме и установе и сваког појединца који је расположен да помогне, постоји и званични жиро рачун, наше мало је некоме много, и да помогнемо Марку колико год можемо, сви по мало, а да њему створимо пристојне услове за живот. Ту ће и Спортска хала и Град да се потруде, да поразговарамо, да и Град можда уплати нека средства и Спортска хала међу запосленима да се организује, свако на свој начин.,'' каже Ненад Ђорђевић, градски већник за спорт и омладину.

 ''Ми смо хтели да нешто покренемо у нашем граду, да ставимо фокус на хуманитарни карактер и прва полазна тачка јесте да то буде турнир у одбојци на песку, два на два, играће се два сета до 15, ако дође до трећег сета играће се до 7, турнир није такмичарског карактера, тако да ће сви учесници добити медаље и хвала им што су се пријавили,'' каже организатор Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе.

 ''Ми дајемо комплетну логистичку подршку, припрему терена, мреже, лопте, тако да је установа увек отворена за сарадњу, а нарочито за хуманитарне акције овог карактера и ми ћемо бити увек ту када су у питању овакви догађаји, а прикупићемо средства и у име установе, тако да смо ту, на услузи грађанима,'' додаје Бобан Младеновић, директор Јавне установе Спортски објекти.

Марко Станковић, за кога се прикупља помоћ, је био сасвим здрав младић, завршио је факултет и градио даље планове за живот. Судбина се са њим сурово поиграла и он је оболео од параплегије. Сада је потпуно зависан од породице и помоћи других, а свака помоћ у овом случају је добродошла.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 21 јул 2021 16:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter