У присуству премијерке потписан уговор о додели опреме за одлагање отпада

У присутву премијерке Брнабић,  министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић и градоначелник Врања Слободан  Миленковић потписали су уговор о додели опреме за одлагање отпада. Министарка Вујовић потписала је уговор и са председником Градске општине Врањска Бања, Драганом Сентићем.

Након потписивања уговора одржана је конференција за медије на којој је градоначелник Врања Слободан Миленковић сумирао резултате посете високе државне делегације, истичући да без помоћи државе велики пројекти попут Постројења за пречишћавање отпадних вода, изградње Регионалног цента за ванредне ситуације, станова за снаге безбедности, Регионалне депоније и других не би могли да се реализују. Држава мисли на југ Србије и на равномерни развој земље, истакао је Миленковић.

Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић је рекла да је побољшање квалитета ваздуха и борба против загађења приоритет, а да се Врање на иновативан начин бори против тога. Изградња котларница на биомасу и коришћење геотермалне воде у Бањи за загревање су прави пут. Зато су и потписани уговори о додатној опреми за јавна комунална предузећа, додељено је 140 канти и исто толико контејнера.

Утисак је да смо добро радили и да је много урађено на путној, образовној, здравственој инфраструктури и побољшању квалитета живота грађана, рекла је премијерка на крају посете. Постројење за пречишћавање отпадних вода је историјски објекат. Радимо и музеј након сто смо завршили позориште. Након тога средићемо Харемлук, а онда крећемо на иновативне компаније, додала је премјерка. Она је истакла да су различити проблеми у свим општинама округа и да јој се допада што Врање ради на пројектима за заштиту животне средине. На питање новинара о могућем одласку фирме Геокс из Врања, премијерка каже да још увек нема 100 посто потврду да ће ова фирма отићи, а ради се о предузећу које има много проблема. То је радно интензивна грана и када су 2011. године вођени разговори за њен долазак, између осталог, понуђена је јефтина радна снага. Данас је просечна зарада у Србији порасла и таква предузећа не могу да прате раст зарада, већ траже јефтинија тржишта. Држава ће се побринути да дођу нови инвеститори који могу да плате наше раднике, истакла је премијерка и људи неће остати без посла, поручила је.
Велики број чланова СНС-а и других грађана окупио се испред просторија странке и испратио премијерку Брнабић, која је два дана боравила у Пчињском округу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 25 јул 2021 17:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter