Град ће финансирати превоз средњошколаца, који похађају дуално образовање

На 46. седници Градског већа, прихваћени су предлози који су се односили на финансирање у делу образовања, верских организација и удружења из области пољопривреде.

Најпре је разматран правилник о бесплатном и повлашћеном превозу, па је листа оних који ће имати повластице проширена.

"Одавно имамо овај правилник са повлашћеним категоријама. Сада додајемо још једну категорију, која ће имати право на бесплатан превоз. Ради се о ученицима средњих школа, који похађају смерове дуалног образовања. Имаће право на превоз од места боравка до послодавца где одрађују стручну праксу. На тај начин смо желели да средњошколцима омогућимо да боље и брже стигну до послодавца, јер су неки од њих ван територије града. То је још један подстрек младим људима да уписују те школе", каже већница Данијела Милосдављевић.

Утврђени су и текстови огласа и конкурса. Оглас се односи на продају жичаре Дубока 2, са ценом нижом 20 посто, јавним надметањем.

Конкурс је за доделу милион динара за реализацију пројеката верских заједница, у овој години  и траје 15 дана од дана објављивања.

На дневном реду већа био је и предлог Комисиjе за доделу средстава  за реализациjу програмских активности  успостављања и jачања  удружења у области  пољопривреде, за ову годину.

"Ово је први пут да смо расписали јавни позив у области пољопривреде, а то је финансирање или суфинансирање Удружења у области пољопривреде. То је пилот пројекат, јер сматрамо да је лакше преко Удружења оправдати и контролисати дат новац у делу пољопривреде. За ову годину издвојено је 8 милиона динара", истиче Милосављевић.

Градски већници прихватили су и предлог о давању у закуп пословног простора у Големом селу и формирана је Комисиjа за осликавање мурала.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 03 август 2021 15:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter