Наставља се програм "Моја прва плата", биће укључено 10.000 младих

Влада Србије усвојила је измене и допуне Уредбе о програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", према којој ће тај програм бити настављен.

Уредбом се наставља реализација Програма подстицања запошљавања младих "Моја прва плата" и у 2021. години, као вид додатне подршке процесу интеграције незапослених младих на тржиште рада, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У програм ће бити укључено 10.000 младих са средњим и високим образовањем до навршених 30 година живота, без радног искуства, а који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Уредбом је утврђен увећан износ средстава за кориснике новог циклуса Програма, тако да ће се корисницима са средњим образовањем обезбедити месечна новчана накнада у износу од 22. 000 динара, а корисницима са високим образовањем у износу од 26. 000 динара.

Уредба је усвојена на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Програмом "Моја прва плата" прошле године биле су обухваћене 8. 224 особе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Никола Милановић из Доњег Врања пливао за часни крст - Радио Телевизија Врање https://t.co/yaPiCR6MP1 via… https://t.co/BxlszdVyE8
#vranje Рекордан број новозаражених у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/0fJZGXN5SL via @tripplesworld https://t.co/nG4LdKNMsI
Promo - Emisija posvećena Vladi Randjeloviću, TV #Vranje, danas u 20.00h https://t.co/mIqIoMjI8w
Follow RTV Vranje on Twitter