Отвараће се радионице-играонице у сеоским срединама

Отварање радионица-играоница у сеоским срединама биће нова мера подршке раном  родитељству у оквиру подстицаја популационе политике у нашој земљи, рекла је у изјави за нашу кућу градска већница Данијела Милосављевић. Ово је нова мера, која је наишла на одличан пријем код партнера и у надлежном министарству, јер се пружа подршка родитељима на селу, а тиме су и веће шансе да млади остају тамо. 

Један смо од седам градова у Србији, који је ушао у овај програм, када је то покренуло Министарство за популациону политику и све мере које Врањe има показале су се успешним. Вантелесна оплодња, једнократна помоћ породиљама, ауто седишта за сваку новорођену бебу, бесплатан превоз за ђаке корисникe новчане помоћи су мере које се спроводе, каже већница, али се на томе не може стати. Он треба да се развијају каже, већница.

''Градоначелников предлог је био да кренемо са новом мером и то са отварањем радионица-играоница. Он је инсистирао да оне буду отваране у руралним срединама. Чињеница је да град има велики број вртића, доста приватних играоница, где деца могу да уче и забаве се. У сеоским срединама деца то немају и зато ће то бити једна од мера,'' каже градска већница Данијела Милосављевић.

У селима се људи баве пољопривредом, а радионица-играоница биће сигурно и квалитетно место где ће свако дете моћи да проводи време.  Ова мера преложена је партнерима и наишла је на одличан пријем, јер је у крајњој линији подршка младима да остану на селу.

Свој допринос треба да да и Предшколска установа, јер је она једна од битних установа у свим нашим мерама. Чињеница је да рано родитељство почиње од вртића и да они дају највећу подршку родитељима. Најпре ћемо предвидети средства у буџету за 2022. годину и нека буде за почетак једно село, мислим да ће то бити успех.

Град углавном има објекте у руралним срединама, али је велики број у лошем стању. Потребно је санирати их, за шта је потребан новац. Град већ улаже у школске објете у селима, а овим би се цела прича заокружила, нарочито сада када је држава издвојила велика средства за уређење комуналне инфраструктуре у селима, истиче већница.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 септембар 2021 14:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Проценат новозаражених у Пчињском округу 35 % - Радио Телевизија Врање https://t.co/6cRR27UbYd via @tripplesworld https://t.co/qGchSgHiCH
Превентивна акција мамографских прегледа почиње у уторак, 28.септембра - Радио Телевизија Врање… https://t.co/9CW39zCKJh
Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Follow RTV Vranje on Twitter