Одштампајте ову страницу

Knauf Insulation започео акцију донирања паметних сатова првацима у основним школама општине Сурдулица Истакнут

Компанија Knauf Insulation започела је акцију донирања паметних сатова свим првацима у основним школама општине Сурдулица, који ће им помоћи да се осећају сигурније у новом окружењу и лакше превазиђу препреке и ситуације са којима се сусрећу по први пут.

Донација паметних сатова намењена је свим ученицима који ове године полазе у први разред у основним школама „Вук С. Караџић“ и „Јован Јовановић Змај“ у Сурдулици.

У акцију су укључене и четири основне школе које се налазе у насељима ове општине Пчињског округа - „Бора Станковић“ из Јелашнице, ,,Академик Ђорђе Лазаревић" из Власине, ,,Пера Мачкатовац" из Белог поља, као и основна школа ,,Свети Сава" из Божице.

Компанија Knauf Insulation  припремила је скоро 200 паметних сатова марке ELARI који ће најмлађима омогућити бољу комуникацију без коришћења мобилних телефона, али и донети им неизмерну радост, као и забаву коју могу поделити са својим вршњацима из школских клупа. Ови уређаји нове генерације са екраном на додир у оквиру својих перформанси имају опције попут ГПС локације, као и двосмерну комуникацију која је од велике важности за родитеље и децу како би били у сталном контакту. Смарт сат ELARI за непредвиђене и хитне ситуације поседује и СОС дугме.

Од свог доласка у Србију 2005. године, Кнауф Инсулатион непрестано улаже у локалну заједницу као и у одрживо пословање, са циљем унапређења свог производног постројења, ради побољшања услова живота за сваког грађанина. Ова акција дигитализације у основним школама општине Сурдулица, је само један од бројних примера којима компанија тежи ка остваривању својих циљева за добробит целе заједнице.

Knauf Insulation успешно послује у Србији више од 15 година. Недавно је, у оквиру своје стратегије одрживости „За бољи свет“ спровео садњу преко 300 стабала дрвећа на територији општине Сурдулица и месне заједнице Бело поље. Крајем прошле године, спроведена је акција покривања брда унутар фабрике које сада служи као извор сировине за рециклажу. У току је сређивање паркинг простора за камионе у кругу фабрике, што је само део инвестиције вредне 19 милиона евра, која подразумева још низ активности на унапређењу фабрике и њеног окружења. Са овом инвестицијом, укупна улагања компаније у Србији од њиховог доласка 2005. године превазићи ће 50 милиона евра.

Компанија Knauf Insulation важи за једно од најцењенијих имена у свету термоизолације. Из фабрике у Сурдулици каменом вуном се снабдева српско, али и тржишта Румуније, Бугарске, Грчке, Северне Македоније, Црне Горе и Албаније. У Србији је чланица Немачко-српске привредне коморе (АХК) и многих других струковних и привредних удружења. На тај начин не само да улаже у свој развој, већ заједно са другим великим инвеститорима, помаже даљи развој и Србије и Пчињског округа и саме Сурдулице.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 19 септембар 2021 13:05

Сродни чланци