Раде само три димничара. Из ''Комрада'' моле грађане за стрпљење

У јесењем периоду за раднике Комрада има доста посла. Поред свакодневног избацивања отпада, доста су  ангажоване  димничарска и служба зеленила, каже извршна директорка Комрада Нела Цветковић. Она подсећа  да ће и предстојећег викенда бити акција ''Избацимо кабасти отпад''. Цветковићева  позива грађане да се јаве овом предузећу уколико желе да  контејнери предвиђени за кабасти отпад буду постављени у њиховом насељу.

''У овом периоду, због припремања зимнице и сређивања огревног дрвета јављају се веће количине отпада, самим тим има и више посла за наше раднике. Дневно се на депонију Метерис одложи  и до 80 тона комуналног отпада.Кишовито време не погодује Служби градског зеленила. У наредном периоду треба да се посаде  јесење биљке у центру граду , на шеталишту. Када је реч о димничарима, доста посла има за њих у септембру. Тренутно имамо само три димничара и извињавамо се грађанима уколико морају да сачекају пар дана,'' каже Цветковићева.

Када су у питању сеоске средине, уређују се јаркови и сече се растиње које излази на пут. Ти послови су већ завршени према Нерадовцу, Павловцу, Ратају, Лепчињцу, Мечковцу и Вртогошу. Велики проблем са којима се радници Комрада суочавају су дивље депоније, којих углавном има на рубним подручјима града.

''Има  доста дивљих депонија, по налогу инспекцијских служби ми их уклањамо. Недавно смо завршили са уклањањем велике дивље депоније у Бунушевцу, тако да нам је била неопходна озбиљана механизација да  сав тај шут померимо са те локације. Ово је прилика да позовем грађане који се баве грађевинским  радовима да сав  шут могу да одложе на депонију шута у Бунушевцу. То могу да учине бесплатно а на тај начин он не би завршио у јарковима поред пута и животна средина би била чистија,'' објашњава извршна директорка Комрада.

Цветковићева апелује на несавесне грађане да своју еколошку свест подигу на виши ниво и подсећа да се дивљим депонијама у сарадњи са инспекцијским службама итекако може стати на пут. Она подсећа грађане да ће се акција ''Избацимо кабасти отпад'' организовати и предстојећег викенда. Контејнери запремине 7 метара кубних биће постављени на четири локације у граду и у селу Нерадовац, каже наша саговорница.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 септембар 2021 13:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter