Већ 20 дана несметано тече пробни период у Фабрици за пречишћавање отпадних вода

Један од капиталних објеката на подручју града, Фабрика за пречишћавање отпадних вода, осим што је на време изграђена, почела је недавно и пробну производњу. За сада нема проблема у производњу, а очекивања су да се пробни период заврши у року и да почне комплетна производња.

Пробна производња у Фабрици за пречишћавање отпадних вода, која је почела пре двадесетак дана, покретањем линије за канализацију и целог процеса пречишћавања, одвија се без икаквих проблема.

''За сада немамо никаквих проблема, функционишу сви системи и све везе између објеката на фабрици. Колектори функционишу, њихово тестирање смо радили пре две године, када је завршена изградња. Нема никаквих проблема, све ради како је планирано. Сама фаза пробне производње траје 6 месеци и завршиће се у фебруару. Сви запослени, а њих је 15-оро, који опслужују Фабрику 24 сата дневно стећи ће потребно искуство за самосталан рад, јер је њихова обука обавеза инвеститора,'' каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

Производња се одвија са капацитетом од 80 посто и очекивања су да за 15-так дана  крене стопостотна производња. Завршени су сви објекти, инсталирана опрема, као и комјутерски систем за праћење фаза пречишћавања.

''Нама је битно да смо предузели мере за употребну дозволу нове фабрике, тако да очекујемо да ћемо до почетка фебруара имати и употребну дозволу,'' додаје Ђорђевић.

За 15 дана би требала да крене са радом линија муља, а у кругу фабрике постоји простор под надстрешницом за складиштење муља. У почетку ће се муљ одлагати на лесковачкој депонији, а касније на нашој депонији Метерис.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 септембар 2021 14:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter