Одштампајте ову страницу

,,Михољски сусрети села’’ током викенда у Доњем Жапском

Током предстоjећег викенда, 30. и 31. октобра, у селу Доње Жапско биће одржана манифестациjа ,,Михољски сусрети села’’, коjа се организуjе под покровитељством Министарства за бригу о селу и Града Врања.

На менифестациjи ће се представити пољопривредни произвођачи, регистрована домаћинства са своjим производима из целог Пчињског округа. Учествоваће и ученици основних школа из сеоских средина са своjим програмима, као и ФА Севдах, а биће приређена и изложба рукотворина и радионица грнчарства.

Биће организоване Игре без граница у оквиру коjих ће се школарци такмичити у спортским дисциплинама. Осим што ће се кроз програм манифестациjе презентовани народни обичаjи, стваралаштво, традициjа и музика, коjи ће се на оваj начин и чувати од заборава, ,,Михољски сусрети села’’ имаће за циљ и да повећаjу конкурентност руралних подручjа и њиховог учешћа у свеукупном економском развоjу локалне самоуправе, као и повећање видљивости села на туристичкоj мапи.

Манифестациjу ће у суботу у 12 сати отворити градоначелник Врања др Слободан Миленковић, а потом ће уследити програм на простору спортског терена школе у Доњем Жапском.

Другог дана манифестациjе програм ће се одвиjати на истом простору у интервалу од 12  до 16 сати.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци