Николићи којима је изгорела кућа: Једва смо и ово средили

Да невоља не иде сама, потврђује случај породице Николић. Осмочлана породица живи у тешкој материјалној ситуацији, готово без прихода, а пожар у коме им је синоћ изгорео део куће, учинио је ситуацију још тежом.

''Седели смо на горњем спрату и гледали дневник и одједном нестала је струја,'' почиње причу Биљана Митић, чије је домаћинство у среду увече готово страдало у пожару. Претпостављају да је узрок лоша инсталација.

Када су изашли напоље видели су пламен који избија кроз прозор приземља и позвали ватрогасце. Како кажу, због неприступачности места и пута који није асфалтиран, до њих се мало теже долази. Ватрогасци су, на срећу, стигли на време, те је већином сачуван спрат куће, у коме сада бораве.

Осмочлана породица је, заједничким снагама, уз минималне месечне приходе, тек средила приземље породичне куће у Бресници, које је сасвим изгорело у овом пожару. Због тешке материјалне ситуације, двоје од четворо деце, смештено је у хранитељску породицу. У кући су остали Биљана и њен супруг са још двоје деце и Биљанини родитељи.

''Доле је све страдало, од три оделења нема ништа. Немамо нека јака примања, сиромаси смо, једва смо и то приправили, сад ми је седамдсета година, пета ли је кућа, не знам која је како се мучим сиромашки, мучимо се, правимо, ово смо све купили овде имовину, трчимо по надницу, радимо, сад сам оболео, не могу нигде ни да идем. Нико не ради, деца иду у школу,'' прича очајни Станко Николић.

Недавно су продали краву како би купили мотокултиватор и могли да обрађују имање и зарађују од наднице, али је у овом пожару и он страдао.

Већину терета на својим плећима понео је Станко, али због старости и болести и он више није у могућности да ради и издржава породицу.

Било каква помоћ у овом тренутку им је и више него добродошла.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 новембар 2021 14:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter