Одштампајте ову страницу

Екипе Водовода изводе радове на више локација у Врању и Врањској Бањи

Јавно предузеће Водовод изводи радове у оквиру наставка комуналног програма, као и оне који су неопходни за изградњу капиталних објеката у граду. Екипе су ангажоване на више локација, а и временске прилике иду на руку извођачима. Проблеми са хаваријама на водоводној мрежи настају због старих и дотрајалих цеви.

Попустио је стари прикључак у улици Виктора Бубња приликом наношења првог слоја асфалта и то је Водовод санирао. Тамо је завршено асфалтирање и није било никаквог раскопавања, каже директор Водовода Горан Ђорђевић. Промењена је и водоводна мрежа у улици Душана Стаменковића, која је највише страдала у време бомбадовања и у којој 20 година ништа није рађено, истиче Ђорђевић.

"Mи смо у тој улици заменили комплетну водоводну мрежу, урадили све нове прикључке. Коштало је око 3 милиона и сви грађани су добили бесплатне прикључке, на водоводну мрежу. Мислим да су грађани изузетно задовољни", каже Ђорђевић.

Рађене су и улице испод Филијале Националне службе за запошљавање, као и наставак у улици Јелене Ћетковић. Истовремено, ради се појачање притиска за Врањску Бању, што ће утицати и на снабдевање у селу Корбевац у највишим зонама. Екипе Водвода раде на изградњи атмосфесрске канализације код станова за снаге безбедности, а изграђена је и висећа канализација у Индустријској зони, где ће веома брзо почети да ради Теклас. Град је обезбедио 2,6 милиона динара за овај посао. О хаваријама због којих долаи до нестанка воде и данашњој у Лењиновој улици Ђорђевић каже.

"Извођаћи радова који граде топлану за Здравствени центар, касно синоћ су покидали цев. Ми смо воду затворили и интензивно радимо да обезбедимо да Дом здравља има воду. Због покидане цеви и насеља која гравитирају ка Дому здравља немају воду. То се дешава на градилиштима, а ми смо ту да то исправимо", додаје Ђорђевић.

Доста проблема је било и у Врањској Бањи, управо због старе мреже, јер је 70 посто цевовода грађено 70их и 80 година прошлог века.

Од понедељка екипе Водовод биће ангажоване код Регионалног центра за ванредне ситуације на изградњи сепаратора и канализационог и водоводног система.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 новембар 2021 13:46

Сродни чланци