Одштампајте ову страницу

За нове дечје осмехе

Вртић „Чаролија“ у Владичином Хану добио је потпуно нови изглед захваљујући подршци министарства просвете и Фондацији Новак Ђоковић. Реконструисане су радне собе, а деца су добила нови намештај и играчке.

Осмеси на лицима деце и запослених показују да им се допада оно што је урађено. То су нам и рекли.

„Одушевљени смо играчкама. Имамо већ омиљене. Највише нам се допадају бушилица, лопте, алат“, кажу деца

„Јако је пријатно, деца су одушевљена. Све је ново, играчке, намештај, креветићи „ каже Александра Миленковић, васпитачица.

„Нама се такође допада све, доста смо унапредили рад са новим играчкама, материјалом. Уживамо заједно са децом", дели своје утиске и Александра Јовић васпитачица.

Све је прилагођено малишанима. Од намештаја, његове функционалности, безбедности, па до играчака и дидактичких средстава која прате интересовања деце и намењена су практичаном,  интерактивном раду који им је веома занимљив.

Објекат Чаролија, познатији као Забавиште, изграђен је и почео са радом у мају 1981. године. Парцијално је обнављано оно што је било неопходно, али је ово прва већа реконструкција.

"Опремили смо објекат „Чаролија“ новим намештајем, играчкама, дидактичким средствима, књигама, потрошним материјалом на наше велико задовољство. Драго нам је да смо после 40 година постојања објекта коначно променили намештај по групама. Деца су одушевљена, васпитачи такође. Унапредићемо на тај начин квалитет установе и рад са децом, што нам је посебно драго", истиче  Татјана Стошић стручни сарадник психолог.

Стошић напомиње да је у плану доградња радних соба у истом објекту како би се смањила листа чекања.

„У наредном периоду планира се доградња две радне собе како бисмо проширили капацитет и смањили листу чекања. Ми смо захваљујући новоотвореном вртићу „Звончица“ и сад смањили листу чекања са 180 на 58-оро деце која су тренутно на чекању. Надамо се да ћемо у наредном периоду да избришемо ту листу и да нам сва деца са територије општине Владичин Хан буду укључена у предшколско васпитање и образовање“, потенцира Стошић.

Вртић „Чаролија“ ради у склопу Предшколске установе „Пчелица“ која је ће за 3 месеца обележити 44 године постојања. Ова установа у свом саставу има 6 објеката. Осим централног и Чаролије, ту су и новоизграђени објекат „Звончица“ у насељу Колоније и објекти у Житорађу, Сувој Морави и Стублу, као и Друштвени центар у Лепеници који је такође опремљен захваљујући Фондацији нашег прослављеног тенисера.

У објектима је 388 – оро деце распоређених у 22 васпитне групе, што је највише у историји ове установе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 новембар 2021 14:56

Сродни чланци