Зелено светло на буџет за 2022. годину дали градски већници

Одржана је 66. седница Градског већа у Врању. Већници су прихватили нацрт одлуке о буџету за наредну годину. Одобрили су повећање износа локалних комуналних такси у складу са растом цена на мало. Унапређење подршке подстицајном родитељству и одобравање субвенције за самозапошљавање, такође су добили зелено светло.

Након спроведених свих неопходних процедуриа, већници града Врања прихватили су Нацрт одлуке о буџету града за 2022. годину. О основним показатљима буџета говори је већник задужен за буџет и финансије Бојан Костић.

"Одлуком о буџету предвиђено је повећање приходне стране буџета за 12 посто у односу на почетни буџет за ову годину. Текући приходи су пројектовани на 2 милијарде 801. 686. 000 динара. Дефицит је 103 милиона 850. 000, односно 3,6 посто у односу на приходе", каже Костић.

Акценат буџета за наредну годину биће на унапређење животне средине кроз изградњу фекалне канализације, замену живиних, лед сијалицама и на учешће у финансирању пројеката који се раде заједно са државом. У складу са растом цена на мало од 5,6 посто, биће повећане и локалне комуналне таксе. Град учествује и у пројекту изградње радионица играоница са скоро милион динара. А издвојена су и 2.750.000 динара за самозапошљавање.

"Овим средствима ће реализовати своје активвности. 11 малих предузетника је конкурисало за ова средства и поред тога што ће запослити себе, могу да запосле још људи и развијају свој бизнис. Ове године смо покрили све заинтересоване, сви који су конкурисали добили су средства", каже Данијела Милосављевић, градска већница.

Ова мера ће се спроводити и идуће године. Већници су одобрили и повећање цена такси услуга, због раста цена. На захтев Предшколске установе већници су одобрили да, због реконструкције вртић Дечија радост не прима децу 120 радних дана, почев од 13. децембра. Малишани ће бити распоређени у друге вртиће.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 06 децембар 2021 15:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter