Неће више бити ризле на улицама

Спремно дочеујемо зиму и падавине, кажу у врањском Урабанизму. И први пут град је уложио новац у сировину, после које, у зимским условима, неће бити остатака на саобраћајницама у виду ризле.

Склопљен је уговор са извођачем радова, који ће се бринути о томе да нам улице и путеви буду проходни у зимским условима. Уговор је на три године, а вредност је 53 милиона динара, каже извршни директор у врањском Урбанизму Дејан Станојевић.

"Новина је да ће се улице посипати калијум - хлоридом, као што се ради у Београду и другим већим градовима. Ове године ризле неће бити на улицама. У сваком случају ми смо спремни, град је спреман. Имамо довољно средстава, извођач радова је спреман. Неколико дана је падао снег, али није било потребе да се реагује. Имали смо приравност. Увели смо 24-оро часовно дежурство", каже Станојевић.

По закону не посипа се калијум-хлорид на висину снега до 5 центиметара, већ када пређе ту висину и он растапа снег. Извођач радова има налог да реагује у сваком тренутку. Град је доста уложио у протеклом периоду и у реконаструксцију сеоских путева, тако да се очекује да буде мање проблема. Улице се чисте према приоритетима, најпре главне, а после у рубним подручјима.

"Имамо великих проблема, што у Врању грађани паркирају своја возила на улици, поред својих кућа, тако да камион не може да прође. Камиони са раоницима када не могу да прођу, повлаче се. Само тамо где су уске улице или сокаци нисмо чистили, а свуда где је могао да прође камион, чистимо", додаје Станојевић.

За тротоаре у граду надлежно је предузеће Комрад и грађани који треба да очисте испред својих кућа и објеката. На снази је и даље комунална одлука о томе да власници објеката у централним улицама треба да чисте испред својих објеката и не само снег и лед, већ и леденице са кровова.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 08 децембар 2021 13:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter