Заменица градоначелника о реконструкција вртића "Дечија радост"

У буџету града Врања из године у годину се издвајају све већа средства за децу, како за ону предшколског, тако и за ону школског узраста. Управо због тога град је и успео да неке објекте реконструише уз помоћ надлежних министарстава, а сада је на реду вртић "Дечја радост". О неопходности реконструкције овог објекта и побољшању услова за децу у нашем програму је говорила заменица градоначелника Зорица Јовић.

Шестина буџета се издваја само за Прешколску установу. За 2022. годину је више од 500 милиона динара планирано за потребе Предшколске установе. На то се додају и трошкови за основне и средње школе, као и за Културно-образовни центар. То је приоритет и града и наше државе. Много труда је уложено у то да се издејствује реконструкција вртића "Дечија радост", каже заменица градоначелника.

"Ово је један од најстаријих вртића, који до сада није реновиран и у који је врло мало улагано. То је вртић који изискује хитну реконструкцију. Оно што је приориртет свих, државе, Европске уније, је енергетска ефикасност. Ту мислимо на замену столарије, кровне конструкције, генерално све што утиче на топлији и безбеднији боравак деце у вртићу", каже заменица градоначелника Зорица Јовић. 

Уговор са Министарством енергетике је потписан у августу, а затим су уследиле све остале законске процедуре, које морају да се спроводе.

"Није ово период 2002. или 2003. године када се дешавало да се решимо да ћемо нешто реновирати и кажемо сачекаћемо лето, па ћемо тада да кренемо. Не можемо да бирамо период због процедуре, која мора да се испоштује. Не можемо да одлажемо, постоје рокови који морају да се поштују ка министарству, ка буџету. Тако да ће реконструкција кренути у понедељак 13. децембра".

Привремено ће се деца преусмерити у друге вртиће, који су такође у горњем делу града. Водило се рачуна о свему и нема разлога за било какво узнемиравање, каже заменица.

"Оно што је најбитније је да се група у којој бораве деца се цела пребацује у други објекат, са својим матичним васпитачима. То морају родитељи да знају, да не би било да се дете везало за једну васпитачицу, па како ће сада да се уклопи. Иде цела група са васпитачицом у други објекат, распоред се прави. Руководство Предшколске установе о томе баш води рачуна, јер није ово прва оваква ситуација".

За све родитеље који ће имати проблем са превозом деце до и од вртића, град ће ангажовати превозника, који ће у договору са вртићем превозити децу и родитеље. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 09 децембар 2021 13:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter