Одштампајте ову страницу

Ученици Музичке школе бриљирали на Фестивалу младих хармоникаша у Скопљу

Ученици хармонике Музичке школе ''Стеван Мокрањац" учествовали су на јубиларном 10. Фестивалу младих хармоникаша у Скопљу. Добитник специјалне награде као најмлађи учесник Фестивала је Вук Цветковић, а за најуспешнијег професора Фестивала, по броју пријављених учесника, проглашена је проф. Срница Радуловић.

Због актуелне епидемиолошке ситуације Фестивал младих хармоникаша је ове године организован онлајн. Талентовани такмичари кажу да чезну за наступом пред публиком, како се то радило пре короне али им чак и у оваквим околностима значи када учествују на неком фестивалу. Вук Цветковић из Владичиног Хана, ученик првог разреда Музичке школе ''Стеван Мокрањац'' је срећан што је на такмичењу баш њему припала специјална награда као најмлађем учеснику фестивала.

-Ово је прво такмичење на коме сам учествовао, имао сам трему. Хармонику свирам јер је мој тата хармоникаш и тако се родила љубав према том инструменту. У току дана вежбам око сат времена. Другари ми кажу да сам одличан. Свираћу и даље хармонику јер је то најлепши инструмент, са усхићењем говори Вук.

Исидора Ангелов из Сурдулице је ученица другог разреда Музичке школе. Таленат и љубав према овом инструменту негује са посебном пажњом. Врло је задовољна својим учешћем на Фестивалу младих хармоникаша и открива нам како су текле припреме за такмичење.

-Пошто је онлајн такмичење у питању, снимамо више пута, често грешимо, али не стајемо док не одсвирамо како треба. Много је лепши осећај када на такмичењу чујете аплауз публике, него када неко напише у поруци ''браво !'' Хармоника је, по мени, посебан инструмент и лепши од свих осталих, објашњава ова талентована девојчица.

За најуспешнијег професора Фестивала, по броју пријављених учесника, проглашена је проф. Срница Радуловић из Музичке школе.

-Иза сваког наступа и такмичења стоји доста рада и труда, деца су дисциплинована и одговорна. Није само сцена и оно што види публика задовољство и мотивација. Има доста ствари које стоје иза тога и које публика не види. Јако сам поносна на ове младе уметнике, они наступају често и сматрам да су ти јавни наступи веома значајни за њихов развој, напомиње Срница.

На такмичењу су поред Вука и Исидоре учествовали и Новак Тасић, Срба Марковић, Душан Јовић, Новак и Емилија Ђорђевић и Лука Белић. Ученици ове школе се увелико припремају за нова такмичења која их очекују већ у марту наредну године.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 децембар 2021 13:40

Сродни чланци