Одштампајте ову страницу

За лепши Владичин Хан

Јавно предузеће за комунално уређење Владичин Хан успешно завршава ову годину сарадњом са јапанском амбасадом у Београду и донацијом камиона кипера који ће бити од великог значаја посебно у зимским месецима.

Година која је на измаку била је пуна изазова али су успели да позитивно реше све задатке који су стављени пред њих као и све оно што им је у делокругу рада. Директор Горан Радивојевић каже да је потписивање уговора о донацији коме је присуствовао амбасадор Јапана лично најбољи начин да се заокружи пословна година.

„Ради се о донацији камиона кипера који ће бити опремљен раоником за снег и посипачем соли и ризле, тако да ћемо бити мало боље опремљени што се тиче зимске службе. Тај камион ће користити  касније и за одржавање путева, чишћење депонија и све остале потребе грађана“, објашњава Горан Радивојевић директор Јавно предузеће за комунално уређење Владичин Хан.

И остала механизација коју предузеће поседује је у добром стањујер је локална самоуправа у претходном периоду издвојила значајна средства. Када је одржавање улица и локалних путева у питању спремно су дочекали први снег, а припремили су се и за предстојећу зимску сезону. Надају се да се неће поновити ситуација из ове године када су поплаве изненадиле у јануару, а зима стигла у марту.

„Ми смо ову годину почели другачије. Већ 11. јануара имали смо поплављен Владичин Хан и околна села. Чини ми се да смо адекватно одговорили. Бикло је угрожених кућа али смо реаговали на време и спречили смо да дође до већих штета. Поправили смо путеве у сарадњи са општином која је одвојила значајна средства за санацију путева и свега осталог. Након тога смо имали једну чудну ситуацију јер нам је зима дошла у марту, са доста падавина. Помагали смо грађанима,  чистили путеве и омогућили да се дође до школа, лекара и других важних институција и објеката“, каже Радивојевић.

На жалост 2021. година остаће упамћена и по неславном рекорду по броју преминулих.

У сурет предстојећим празницима радници предузећа поставили су новогодишњу расвету и учинили да град сија у бојама лампиона.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 17 децембар 2021 14:30

Сродни чланци