Распоред рада за време празника

Већина јавних установа и институција радиће по измењеном режиму у време предстојећих празника.

Према Закону о државним и другим празницима, ове године државни празници који се празнују нерадно су Нова година, тачније 1. 2. и 3. јануар, а верски - први дан Божића, 7. јануар. У складу са тим јавне установе и предузећа радиће по измењеном режиму.

У Здравственом центру Врање рад ће за време празника бити организован на следећи начин: у Дому здравља радиће само дежурне службе од 08-18 часова, и то Служба за здравствену заштиту одраслих, радника, деце школског узраста, предшколске деце, кућно лечење и негу и стоматолошка служба. Служба хитне медицинске помоћи, радиће 24 часа.

Ковид амбуланта АТД радиће за време празника од 07- 20 сати, а ковид амбуланте у дечијем и школском диспанзеру од 08 -18 сати. Лабораторија  у Дому здравља Врање  радиће за време празника од 08 - 14 сати. На главном вакциналном пункту радно време ће бити од 10 - 16 сати, с тим што 1. и 2. јануара неће бити вакцинације.

У Општој болници Врање рад је организован према распореду у режиму дежурстава и радиће се 24 часа, без прекида.

Што се тиче Паркинг сервиса они неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града током новогодишњих и Божићних празника 01.,  03. и 07. јанура 2022. године.Паркинг гараже у улицама Кнеза Милоша и Хероја са Кошара, биће отворени током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.Царински терминал, током новогодишњих и божићних празника, биће отворен. Од уторка, 04. јануара и од суботе, 08. јануара 2022.године, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, радиће по уобичајеном радном времену. Паркинг картице намењене за паркирање на местима за особе са инвалидитетом, које су издате 2021. године, важиће до 15. априла 2022. године.

Апотека на шеталишту радиће свакога дана до 24 часа, а апотека на Партизанском путу 1. 3. и 7. јануара радиће од 9 до 17 сати. Апотека у Сурдулици дежураће 2., 3. и 7. јануара, док ће у Босилеграду и Трговишту радити уобичајено. У Владичином Хану неће бити дежурстава.

Што се тиче аутобуског превоза празнични ред вожње биће 1., 2., 3. и 7. јануара, док ће 4., 5. и 6. јануара аутобуси саобраћати по редукованом реду вожње.

Из Комрада обавештавају јавност да ће запослени у овом предузећу услугу изношења смећа својим корисницима током новогодишњих и Божићних празника пружати редовно сваки дан. Радници пословне јединице Јавна хигијена ће свакодневно редовно чистити улице, а наплатна служба неће радити за време празника, док ће све остале службе радити по принципу дежурства. Пијаце ће бити отворене за све продавце и купце током празника.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 31 децембар 2021 14:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter