Одштампајте ову страницу

У Врању рођена девојчица 41 минут после поноћи

У врањском породилишту прва беба у Новоj, 2022. години, рођена jе пола сата након поноћи. Девоjчицу тешку 3 килограма и 950 грама на свет jе донела Драгана Стоjиљковић из села Превалац. Ово jе Драгани друго дете, коjе jе, као и прво, родила царским резом.

По већ устаљеноj пракси и овог пута одељење гинекологиjе посетили су представници градског руководства, саветник градоначелника за здравство др Мирољуб Станковић и градски већник др Александар Стаjић. Станковић и Стаjић су истакли да jе у Врању већ традициjа да прворођену бебу, као и све остале коjе се роде првог дана у новоj години, град даруjе jеднократним новчаним износом.

Прва беба добиће 100 хиљада динара, док ће остале бебе коjе се роде данас бити дариване са по 50 хиљада динара. На оваj начин локална самоу[рава пружа подршку родитељима, коjа jе посебно важна када беба дође на свет. Због противпандемиjских мера коjе су jош увек на снази, они нису могли да лично уруче поклоне маjци коjа jе родила прву бебу у овоj години, али су се сусрели са помоћницом директора врањског Здравственог центра др Наташом Стоиљковић и начелницом Гинекологиjе, др Горданом Ђорђевић. Оне су истакле да су задовољне броjем порођаjа и чињеницом да на овом одељењу има довољан броj младих лекара специjалиста, коjи су спремни да посвећено и одговорно раде своj посао.

Иначе, у Врању jе током 2021. године рођено 1.358 беба, што jе на нивоу претходне године, потврдила нам jе начелница Гинекологиjе др Гордана Ђорђевић. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 01 јануар 2022 12:00

Сродни чланци