ЈП Урбанизам: Проходне градске саобраћајнице као и сви локални путеви на територији Града Истакнут

Дугоочекивани снег пао је током ноћи и донео радост и срећу љубитељима снежних чаролија , поготово деци. Ипак , снег често доноси невоље возачима. О томе каква је ситуација на подручју Града и да ли су проходни путни правци према вишим сеоским пределима, саопштењем за јавност огласило се Јавно предузеће'' Урбанизам и изградња града Врања'' . Уклањање снега се  обавља  по Одлуци Градске управе, а у складу са приоритетима који су донети на седници Градског већа.

Саобраћајнице на територији Града су проходне. Новина ове зимске сезоне је употреба течног калцијум – хлорида, препарата који служи за спречавање стварања леда на свим површинама до температуре од -27º С . Течни калцијум-хлорид није агресиван за површину на коју се наноси и потпуно је безопасан по човека и животну средину. Најпре се чисте улице првог и другог реда у ужем центру града, као и саобраћајнице у вишим деловима града на којима се снежне падавине задржавају и отежавају кретање саобраћаја по улицама, јављају из Урбанизма.

Што се тиче сеоских месних заједница које се налазе на вишој надморској висини поред калцијум-хлорида, користиће се и ризла на местима која су критична за одвијање саобраћаја.

Рад зимске службе је организован у три смене. Уколико због ниских температура дође до подлеђивања и задржавања снега на коловозу од 5cm, биће појачан интензитет рада извођача.  

За чишћење и одржавање свих пешачких зона и тротоара на територији града Врања задужено је ЈП''Комрад” Врање.

Из Урбанизма моле грађане да на улицама прописно паркирају своја возила, како не би ометали рад механизације на терену. У супротном ће реаговати саобраћајна полиција.

Јавно предузеће „Путеви Србије" обавештава да су аутопутеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима  проходни за саобраћај.  Велики проблем у одвијању саобраћаја праве теретна возила и шлепери и њихови несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима.

Из „Путева Србије” апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вучић: Видовдан је наша голгота и наше васкрсење - Радио Телевизија Врање https://t.co/9RxCI2iyQV via @tripplesworld https://t.co/u69tJjQ24W
Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Follow RTV Vranje on Twitter