Градоначелник: Велика улагањa у спортске објекте и игралишта за младе и децу Истакнут

У протеклим годинама много се улагало на пордручју града у спортску инфраструктуру, као и у дечија игралишта. Императив времена у коме живимо је да се посебна пажња посвети овим објектима, пре свега зарад младих генерација, квалитета њиховог живота, амбијента у коме желе да остану, али  на првом месту, здравља.

Непрепознатљив је градски стадион за све оне који одавно нису били тамо. Најпре је у оквиру пројекта о прекограничној сарадњи реконструисан, а онда је локална самоуправа кренула да уређује остатак, све у циљу пружања најбољих услова младим талентима.

''Кренула је локална самоуправа даље да улаже на овој локацији. Уложили смо и у тартан стазу и у трибине. Настављамо даље тако што ћемо на трибинама поставити седишта и направићемо теретану на отвореном са дечијим игралиштем. Све ово коша око 60 милиона динара, а 266 хиљада евра је добијено путем пројекта,'' каже градоначелник Слободан Миленковић.

Заједно са државом настављају се даља улагања у спортку инфраструктуру и кренули смо у процедуру измештања локације будућег стадиона по УЕФ-а стандардима на Јумков стадион, каже градоначелник.

''Председник је то прихватио и ми даље крећемо у ту процедуру. Битно је било, у том тренутку 2017. године да уђемо на листу градова у којима ће бити финансирана изградња стадиона, капацитета 8.000 седишта. То представља мотор развоја за окружење. Тај део града ће се развијати. У том тренутку није могао да буде предложен Јумков стадион, јер се компанија налазила у процесу усвајања УППР-а. Када је то решено сада можемо да предложимо и ту локацију,'' додаје градоначелник. 

Креће се са изградњом дечијих игралишта у насељима Ледена Стена, Чешељ, Тулбе у улицама 22. децембар и Мике Аласа. Почетка вредност је 33 милиона динара. Све је више гојазности и деформитета код деце, каже градоначелник, морамо им пружити амбијент за здравији живот. При крају је израда пројектно техничке документације и за затворени базен.

''Он ће имати топлу везу са Спортском халом. Паралелно радимо и пројектно техничку документацију за реконструкцију Спортске хале, по принципима енергетске ефикасности,'' каже градоначелник. 

Урадили смо пројектно техничку документацију за целу површину Спортског центра и већ смо аплицирали за средства за уређење дечијег игралишта. На остатку се планира атлетска стаза и уређење тениских терена.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 28 март 2022 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Највећи Сајам запошавања до сада у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/bXVkLwXZ0c via @tripplesworld https://t.co/jBlqdyzN9y
У Врању дозвољена ванпијачна продаја - Радио Телевизија Врање https://t.co/nGBE4PhWwb via @tripplesworld https://t.co/mp6BARhUud
У част чувеном Врањанцу: Научна конференција посвећена Ђорђу Тасићу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/wGnQTPWop0
Follow RTV Vranje on Twitter