Појачана контрола саобраћаја за време празника

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 21. априла до 3. маја 2022. године, спроводиће акцију појачане контроле учесника у саобраћају како би се током предстојећих васкршњих и првомајских празника, кад се на путевима у Србији очекује повећан број возила, очувала безбедност саобраћаја.

Акција ће бити усмерена на откривање најтежих прекршаја, као што су прекорачење брзине кретања возила, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће контролисати и те учеснике у саобраћају, саопштио је МУП.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

"У 2021. години, за три празнична дана, у саобраћајним незгодама погинуло је 10, а повређено 300 учесника у саобраћају. Наглашавамо да је вожња под дејством алкохола најчешћи утицајни фактор настанка саобраћајних незгода током празника, што потврђује чињеница да су током прошле године у време празника у чак 53 саобраћајне незгоде учествовали возачи под дејством алкохола", рекао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како до стана за снаге безбедности под повољним условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/OB2zIXvL3X via… https://t.co/8YBlVAG68E
Тиодоровић: Могуће померање почетка школске године за седам дана - Радио Телевизија Врање https://t.co/coiQT2NdX0 v… https://t.co/x63xi1jGw7
И даље преко 100 ковид позитивних у округу, заражено и шесторо деце - Радио Телевизија Врање… https://t.co/PH2cLF6XsJ
Follow RTV Vranje on Twitter