Обустава саобраћаја у улицама Цара Душана и Матије Гупца до половине јуна Истакнут

Реализација пројекта ''Чиста Србија'' увелико се одвија на подручју града. Као што је најављено, предвиђено је да буде изграђена нова канализациона мрежа у дужини од 142 километра. Од сутра би требало да крену припремни радови у улици Цара Душана, дужине 360 метара где ће бити комплетно замењена канализациона мрежа. Због тога ће у овој улици бити привремено обустављен саобраћај, кажу из Јавног предузећа „Урбанизам и изградња Града Врања. Обустава саобраћаја односи се на деоницу од моста код пијаце до раскрснице са улицом  Краља Милана.

Због радова са којима се креће током сутрашњег дана, саобраћај у улици Цара Душана биће привремено обустављен до 19. јуна. Фекална канализација биће изграђена и у улици  Матије Гупца, у дужини од 485 метара, најављују из Урбанизма.  

Подсећања ради, пројекат ''Чиста Србија '' Град Врање реализује заједно са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Владом Србије са циљем да се унапреди животна средина на територији града Врања и квалитет живота грађана. Вредност инвестиције је 70 милиона евра и то је једна од највећих инвестиција која се реализује у Врању. Овим  капиталним пројектом предвиђена је изградња фекалних колектора и канализационе мреже у дужини од 20 километара у граду и 130 километара у околним селима.

Радови су најпре кренули у Косовској улици, потом у улици Саве Ковачевића,  а почели су и радови на магистралном воду за изградњу водоводне мреже ка селу Нерадовац.

Пројекат Чиста Србија би требало да буде реализован током наредне три године.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 05 мај 2022 14:14

1 коментар

  • Ђорђе
    Линк коментара Ђорђе субота, 07 мај 2022 19:38

    Прво: Улица Матије Гупца више не постоји,јер се већ годину дана зове Краља Александра Карађорђевића. Друго: Пола улице има замењену фекалну канализацију од 2004.,али НЕМАМО НОВУ водоводну мрежу. Све наопако.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter