Градоначелник пред одборницима о свом раду у претходној години

На 23. седници Скупштине града одборници су усвоjили Извештаj о раду градоначелника за прошлу годину.

Образлажући извештаj, градоначелник jе истакао да су поред редовних активности, током претходне године, предузимане мере коjе су имале за циљ превенциjу, контролу и спречавање ширења корона вируса и да су приоритети били брига о здрављу и поштовање епидемиолошких мера.

Након тога, градоначелник jе говорио о реализованим капиталним проjектима.

"Током прошле године комплетно jе реконструисана улица Боре Станковића, jедна од наjфреквентниjих и наjважниjих саобраћаjница у граду. У сам проjекат Град Врање и Министарство привреде уложили су преко 200 милиона динара. Реконструисан jе и градски парк, симбол града Врања, те jе сада jедан од наjлепших у Србиjи. Почели су и радови на изградњи реномираног комплекса „Мериот“ хотела у Врањскоj Бањи, вредног 90 милиона, коjи ће донети 350 радних места. У пробни рад пуштено jе Построjење за пречишћавање отпадних вода и настављена реализациjа jедног од наjважниjих проjеката за Врање, Регионалног центра за ванредне ситуациjе. Са Министарством рударства и енергетике потписан jе уговор о реконструкциjи и енергетскоj санациjи вртића „Дечjа радост“, вредан 28 милиона динара. Почео jе са радом вртић „Звончица“, а завршена jе и проjектно - техничка документациjа и добиjена сагласност надлежног министарства за уградњу соларног колектора за производњу електричне енергиjе на вртићу ,,Наше дете”. Укупна вредност проjекта jе 3.5 милиона динара. Потписан jе уговор о уградњи соларних панела у домаћинствима, вредан 5 милиона динара.
У протеклоj години почела jе реализациjа проjекта изградње канализационе мреже на широj териториjи града Врања. За ове намене опредељено jе 70 милиона евра, за 142 километара мреже. Реч jе о jедном од наjвећих проjеката у нашем граду у последњих неколико децениjа", истакао jе градоначелник.

Такође, додао jе да се интензивно се радило и на уређењу путне инфраструктуре.

"Асфалтирани су путни правци у селима Ристовац, Горњи Вртогош, Доње Жапско, Буљесовац, Бунушевац, Нерадовац, Ратаjе, Доње Требешиње, Тибужде, Ћуковац, Градња, Големо Село, као и у селу Ранутовац, код депониjе Метерис. Укупна вредност радова jе 70 милиона динара. Асфалт су добиле и улице у самом граду: Васе Смаjевића, др Симе Милошевића, Мате Jерковића, Вишеградска, Виктора Бубња, Душана Стаменковића, Дринска, Васе Пелагића, Коче Рацина, 4. jули, Благоjа Паровића и Каjмакчаланска. Вредност ових радова jе 50 милиона динара. Још неки од веома значаjних проjеката су и реконструкциjа Павиљонског дела Болнице, вредности 1.4 милиjарде динара, изградња новог блока станова за припаднике служби безбедности и изградња новог вртића у насељу „Рашка”, нагласио jе Миленковић.

Градоначелник jе презентовао и Извештаj о раду Градског већа за 2021. годину, истичући да jе током претходне године одржана 51 седница овог градског тела на коjима jе разматрано 568 питања, донето 427 закључака, 232 решења, 57 одлука, 22 правилника, 5 програма и jедна наредба.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter