Манић: Неопходно обезбедити још 200 паркинг места

Проблем паркирања је нешто са чим се возачи свакодневно суочавају. Дејан Манић директор Паркинг сервиса каже да су проблеми паркирања у Врању из годину у годину све мањи и да све више возача паркира свој аутомобил на обележеном паркинг месту, како би избегли непопуларне казнене мере. 

Број возила у Врању се из године у годину повећава, расту и животни стандард и потреба за возилом, те се проблем паркирања увећава напредовањем града. То често резултира саобраћајним колапсом и непопуларним радикалним, казненим мерама. Због непрописног паркирања возила на тротоарима и зеленим површинама има делова у граду, па и целих улица које су окупиране возилима, због чега пешаци иду коловозом.

-Град Врање у складу са бројем становника има потребу за 1300 обележених паркинг места, што уличних што у оквиру затворених паркиралишта. Ми тренутно имамо 1.100, што значи да је неопходно још 200 паркинг места. Наше предузеће и  руководство Града размишљају на ту тему и ускоро ћемо кренути са израдом идејних решења пројеката. У складу са финансијском конструкцијом донећемо одлуку о томе да ли ћемо радити надземне платформе на већ постојећим паркалиштима или ће то бити подземни паркинг простор, каже Дејан Манић директор Паркинг сервиса.

Екстра зона при паркирању је нови начин зонирања који је заживео у претходном периоду и који се показао врло ефикасним, каже Манић.

-Екстра зонирање подразумева задржавање аутомобила на једном паркинг месту 120 минута. Након тога корисник jе у обавези  да напусти зону на најмање 30 минута, након чега може да измести свој аутомобил на другом паркингу још два сата. На тај начин долази до растерећења гужви на паркинзима. Када је плаћање услуге паркирање путем СМС-а у питању , дневно имамо од 2.500 до 3.000 порука, објашњава Манић. 

Искоришћеност паркинг места у граду је потпуна. У насељу Чешаљ и у ужем центру града има највише проблема око паркирања, јер има много зграда. Паук у току дана уклони у просеку  од четири до пет непрописно паркираних возила, каже Манић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 13 мај 2022 13:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter