Скупштина: Наставите да радите као и до сада градоначелниче, имате подршку

На самом почетку 23. седнице Скупштине града Врања повучена је из дневног реда тачка везана за израду плана детаљне  регулације ветроелектране Грот и Облик, како би била допуњена. Одборници су усвојили предлог да се промени Стаут града, а ради се о усклађивању са неколико закона.  Извештаји о раду градоначелника, Градског већа, управе, омбудсмана, правобраниоца и урбанисте, за прошлу годину, обележили су данашњу седницу.  

Реализација наведених пројеката не би била могућа, без консолидације градског буџета, што су потврдили и члановаи Одбора за финансије Народне Скупштине Србије, који су крајем прошле године одржали седницу у Врању, заједно са Државном ревиторском институцијом, каже градоначелник Слободан Миленковић.

Овако су одборници реаговали на извештаје који је о свом раду поднео градоначелник, као и о раду Градскпог већа, на чијем је челу. Иако су активности градоначелника у прошлој години у извештају дате сажето,  ипак је подношење трајало више од сат времена. Много рада, много пројеката, покретања различитих иницијатива у скоро свим сферама, контаката, комуникација и сусрета, бриге и дисциплине око буџета, издвајања за сваку област и сваког грађанина, обележила су рад градоначелника у нимало лаким условима у 2021. години. То су препознали и одборници који су без иједног гласа против усвојили оба извештаја.

"Нису могли људи да схвате да смо једна целина, локална самоуправа и Здравствени центар. Без добре сарадње нема ни Здравственог центра, нема ни добре локалне самоуправе", каже директор Здравственог центра доктор Саша Ђођевић.

Без подрше Владе и државе Србије, а и ту је одговорност, задатак и терет на локалној власти, на градоначелнику, на директорима, који праве ту спону, не би било могуће реализовати све активности. Све то говори да се добор радило. Усвајањем овог извештаја треба да дамо и подршку за период који је пред нама јер нас чека још тежи период, каже Горан Николић, шеф одборничке групе СНС.

Свако од нас је врло често ван града. Сви ти пројекти који се  реализују на територији града нису тек тако дошли и пали с неба, подржани су од стране државе, председника Вучића и Владе. Да би се та подшка добила, успостављена је одлична комуникација, помињем и државног секретара Драгана Стевановића, који је максимална подршака граду. Тим одговорним понашањем, одласцима и комуникацијама се реализују многи пројекти и град Врање је добио милионе", каже Зорица Јовић, заменица градоначелника.

Заменица градоначелника је притом истакла да се често путовало, али и да нико из руководства града никада није узео дневницу за пут у износу од 150 динара.

На дневном реду су били и извештаји о раду и финансијски извештаји  јавних установа, за прошлу годину. Центара за социјални рад и локалне услуге социјалне заштите, Позоришта, Библиотеке, Музеја, Универзитета, Историјског архива, ШАФ-а, Спортских објеката и Културно-образовног центра. Одборници су већином гласова усвојили поднете Извештаје.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 13 мај 2022 13:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter